GASZTRO

Egyszerű, sütés nélküli sütemény - Áfonyás joghurttorta

Szerző:
Szabó Anna
Az áfonyás süteményeknek csak kevesen tudnak ellenállni - télen az aszalt változattal, most pedig a friss áfonyával készült finomságokkal örvendeztethetjük meg magunkat. Ez a joghurttorta isteni finom lett, és még sütni sem kell. Természetesen nem csak áfonyával készülhet, ízlésnek megfelelően más gyümölcsöt is keverhetünk a habos krémbe.

 

 

Hozzávalók

- 15 dkg sima Győri Édes keksz
- 15 dkg kakaós Győri Édes keksz
- 15 dkg margarin
- 40 dkg natúr joghurt
- 10-15 dk porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg áfonya
- citromlé
- 2 dl habtejszín
- 20 g zselatin

Elkészítés


A kekszet ledaráljuk, és a forráspontig hevített margarinnal alaposan összekeverjük. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a kekszes masszát, egyenletesen lenyomkodjuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.

A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, félre tesszük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és jól kikeverjük. A félretett, 2-3 evőkanál joghurtot folyamatosan kevergetve forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint, simára keverjük, kihűtjük, és a kikevert joghurtos masszához adjuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük, és apránként belekanalazzuk a joghurtos keverékbe. Tegyük bele az áfonyát is, majd a tölteléket öntsük rá a hűtőből kivett kekszes alap tetejére. Tetejét egyenletesen simítsuk el, majd 1-2 órára helyezzük vissza hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a torta tetejét áfonyaszemekkel díszítsük, majd hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL