SZEX, SZERELEM

Piros betűs nemi élet

Szerző:
Szabó Anna
Ha már próbáltad, nyilván el tudod dönteni, hogy jó volt, vagy sem. A tapasztalatok mindenkinél mások, sokan imádják ilyenkor, mások undorodnak a gondolattól, vagy csak félnek kipróbálni. Minden azon múlik, milyen a párkapcsolat.

 

 

Lelki kérdések


Először is tisztázd magadban, hogy mit szeretnél. Ha kívánod a szexet, de még sosem próbáltátok ilyenkor, beszélj róla bátran, kérdezd meg, mit szólna hozzá. Néhány férfit egyáltalán nem zavar, hogy ilyenkor vérzel, mások szívesebben várnak inkább néhány napot.

Előfordulhat, hogy párod gátlásosan viszonyul majd ehhez a felvetéshez, és inkább megvárja, míg elmúlik a vérzésed. Nyugodtan tárd fel előtte az érzéseidet, mondd el, hogy ilyenkor sokkal fogékonyabb, érzékenyebb vagy és ettől mindkettőtöknek sokkal jobb lehet. Ha ennek ellenére sem szeretne együtt lenni veled, semmiképp se haragudj meg, hamar elmúlik az a néhány nap.


Ha ő kívánja, de te nem mered


Talán téged is izgat a dolog, de mégsem mersz belevágni. Nincs mitől tartanod, abban az esetben, ha barátod megértően viszonyul hozzád és figyelmesen kezeli a helyzetet, nagyon kellemes élményben lehet részed. Sok nőnek ilyenkor még az alhasi görcsei is enyhülhetnek. Félni nem kell tőle, az egészen biztos, hogy még közelebb kerültök majd egymáshoz, hiszen ennél intimebb együttlét talán nem is létezik.


Ha ő kívánja, de te nem


Mi sem egyszerűbb ennél, mondd meg neki, hogy nem érzed jól magad, rosszul esne most a szex, várjatok pár napot. Talán csalódott lesz, de annál jobban fogja várni, hogy újra együtt lehessetek!


Hogyan készülj a piros betűs napokra?

A nélkül bele se vágj, hogy nem beszéltél erről a pároddal! Ha őt nem zavarja, akkor semmi akadálya egy jó kis hancúrnak.

Mindenképpen készítsetek elő egy ritkán használt törölközőt, és jól fedjétek be vele az ágyat. Nagyon figyelj oda a higiéniára, ilyenkor mindenképpen alaposan fürödj meg utána!

Egészen az aktus előttig bent maradhat a tampon, így nem vérzel össze mindent már az elején, és barátod így is remekül tud odalent kényeztetni.

Ne hidd, hogy menstruáció idején nem eshetsz teherbe! Bár az esélye kisebb, de ez még nem biztosít semmiről. Védekezni ilyenkor is kell!

Persze nem kötelező a tampon, akit nem zavar a vér, a nélkül is simogathatja kedvesét, de az orális szexre azonban kicsit más szabályok vonatkoznak.

Tamponnal együtt ne nagyon szeretkezzetek! Ez veszélyes lehet, ugyanis a tampon túlságosan felcsúszhat a hüvelyben és így csak orvos tudja majd eltávolítani. Ráadásul nem biztos, hogy a pasid élvezné, ha valami mást is találna benned, magán kívül.


Mennyire egészségtelen?


A méhszáj ezekben a napokban kitágul, ezért a fertőzés veszélye nagyobb lehet, mint máskor. Szerencsére fertőzés azonban ritkán következik be, leginkább akkor van esélye, ha az immunrendszered le van gyengülve, vagy túl gyenge a vérzésed, így a kórokozók nem tudnak megfelelően kisodródni a vérrel együtt.


Orális szex ilyenkor??


Miért ne? Ha párod szeretné, és neked is jól esik, csináljátok bátran! A tampont azonban ilyenkor még jobb bent hagyni, barátod inkább a csiklót és a hüvely bementet izgassa. A menstruációs váladékot nem tanácsos lenyelni, ezért jobb, ha ebbe nem mentek bele.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL