GASZTRO

Sárgabarackos-mákos pite

Szerző:
Szabó Anna
Mindenkinek bátran merjük ajánlani ezt az isteni süteményt. Sárgabarack helyett bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Szilva, a ringló, vagy éppen őszibarack – teljesen mindegy, hamar elfogy, abban biztos lehetsz.

 

Hozzávalók

- 15 dkg sima liszt
- 15 dkg rétes liszt
- 1 dl kefir
- 1 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
- reszelt citromhéj
- 2 ek mák
- sárgabarack


Elkészítés


A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a kefirt robotgéppel alaposan összekeverjük, belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a lágy margarint. A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, a masszába szitáljuk, majd belekanalazzuk a mákot is.

Egy 22 x 30 cm-es nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, a tetejét pedig kirakjuk felezett sárgabarackkal. Előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hűlni hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki belőle.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk, ízlés szerint felszeleteljük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL