Hozzávalók
- 15 dkg sima liszt
- 15 dkg rétes liszt
- 1 dl kefir
- 1 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
- reszelt citromhéj
- 2 ek mák
- sárgabarack
Elkészítés
A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a kefirt robotgéppel alaposan összekeverjük, belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a lágy margarint. A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, a masszába szitáljuk, majd belekanalazzuk a mákot is.
Egy 22 x 30 cm-es nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, a tetejét pedig kirakjuk felezett sárgabarackkal. Előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hűlni hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki belőle.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk, ízlés szerint felszeleteljük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK