SZEX, SZERELEM

Csábítsd el 10 másodperc alatt!

Szerző:
Szabó Anna
Hihetetlen, de igaz, hogy első találkozásotok alkalmával 10 másodperc is elég, hogy a pasi feltérképezze, milyen ember vagy! Tegyél meg mindent, hogy az első benyomás sikeres legyen!
Kutatások bizonyítják, hogy az érzelmi reakciók már az előtt beindulnak, mielőtt még egy szót is szólhatnánk egymáshoz. Ezért is hülyeség azt hinni, hogy a külső nem fontos. Dehogynem!

Ha hiszed, ha nem, mozdulataid árulkodnak személyiségedről. Szinte bármi kiolvasható belőlük: ki vagy, mire gondolsz, miről ábrándozol, mitől félsz, mit tervezel. E szavak nélküli nyelven is képesek vagyunk kommunikálni. Kicsit ijesztően hangzik, ha azt mondom, elég csak odaállnod valaki elé, és rögtön kitálalsz magadról mindent. Nem mindegy tehát, hogy tested milyen jeleket bocsát ki magából. És itt most nem az emésztés okozta szellemes hangokról van szó.

Sajnos, kénytelen leszel, ezentúl arra is odafigyelni, milyen a testtartásod, ahhoz, hogy a legjobb fényben tüntethesd fel magad. Elég nehéz meghatározni, hogy milyen a saját mozgásunk, elképzelni, hogy milyen a
testtartásunk, amikor mozdulatlanul állunk. Tükör előtt ugyanis mindenki automatikusan kihúzza magát és próbál olyan mozdulatokat felvenni, olyan pózokat, amelyek által jobban tetszik magának.

Hogy mégis megtudd, milyen a tartásod, csináld azt, hogy csukott szemmel mész oda a tükörhöz, állj meg előtte, és csak ezután nyisd ki a szemed! Jól figyeld meg magad, sőt, kérd meg ismerőseidet, családtagjaidat, próbálják leírni, milyen a mozgásod, hogyan ülsz, állsz, jársz.


Nem árt, ha minden fontos eseményen odafigyelsz a mozdulataidra!

Ha nyomasztó lelki terhek nyomják a vállad, valószínűleg akaratlanul is görnyedtebb lesz a tartásod, nehézkesek a lépéseid. Ülés közben előrecsuklasz, járáskor lefelé nézel. Ebből szinte azonnal észrevehető, hogy gondjaid vannak.

Ugyanígy az arcvonásaid is tükrözik múltadat: ha életed során sokat aggódtál, valószínűleg ráncoltad a szemöldököd, emiatt megjelennek homlokodon az aggodalom jelei: a ráncok. A szád széle lefelé görbül.

Ha gátlásos típus vagy, zárkózott testtartást veszel fel. Védekezőleg összekulcsolod a karod, önmagad előtt, ajkaidat összeszorítod, hátad megfeszül, vállad szinte a füledig felhúzod. Ha ilyen mozdulatokat tapasztalsz valakin, elég egyértelmű, hogy az illető feszült, ideges ember.


Légy magabiztos, és lássák is rajtad!

Először is meg kell változtatnod az élethez való viszonyulásodat. Húzd ki magad, hogy magasabbnak látszódj! Emeld fel a fejed! Engedd le a vállad, vegyél egy nagy levegőt és lazítsd el magad! Így győztesnek fogsz tűnni, határozott, kiegyensúlyozott embernek.


Milyen a hangulatod?

Ha rossz a kedved, a tested megroskad, élettelenné válik. Amikor csalódás ér, vagy szomorú vagy, félsz valamitől, vagy elveszíted magabiztosságodat, kerülöd mások tekintetét. Ha kényelmetlenül érzed magad egy társaságban, ha nem tudsz feloldódni, kicsit ferdén állsz, nem szemben a többiekkel.

Amikor jó kedved van, sokkal lendületesebben jársz, kihúzod magad, hogy jobban észrevegyenek. Ha túlságosan szimetrikusan tartod a karod és a lábaidat, az feszültségre utal, ennek ellenkezője, amikor elengeded magad, sokkal asszimetrikusabb a tartásod. Észreveheted, hogy ilyenkor szívesen támaszkodsz valamihez, pl. a szék támlájához, vagy pulthoz, esetleg a falhoz. Testsúlyod kényelmesen oszlik el, ilyenkor kicsit oldalra és hátra dőlsz.


Nem véletlen, hogy a tinilányok szégyellősen takargatják fejlődő testüket. Ezért járnak görnyedtebben, slamposabban, sok lány ilyenkor kicsit fiúsabban öltözködik. Később viszont, amikor rájönnek, hogy ez nem is olyan rossz, büszkék lesznek testükre és ekkor inkább hangsúlyozni kezdik idomaikat. Kihúzzák magukat, mellkasukat előretolják, karjukat leengedik, hogy semmi se állja útját ennek a szép látványnak.

Gyakorta megesik, hogy legszívesebben elbújnál az ágy alá, nem érzed magad elég szépnek, kívánatosnak. Ilyenkor automatikusan próbálsz magad elé helyezni valamit, hogy minél kevesebb látsszon belőled. Táskáddal, nagyobb méretű ruhákkal próbálod elrejteni testedet. Ebben csak az a bökkenő, hogy ezzel még jobban magadra vonod a figyelmet.

Ha látják rajtad, hogy nem érzed jól magad a bőrödben (kényelmetlen a ruhád, túl szűk, vagy nem tetszik magadon) az azonnal feltűnik mindenkinek, mert ilyenkor képtelen vagy természetesen viselkedni. Feszengsz, nyugtalannak tűnsz. Ez pedig rögtön szembe ötlik.


Ha elégedetlen vagy a megjelenéseddel, mindenképpen próbálj változtatni magadon. A gátlások leküzdéséhez bizony meg kell szenvedni! Nem tetszik a hajad? A bőröd? Az alakod? Tégy ellene! Válts fodrászt, keress meg egy kozmetikust, és kezdj el edzeni! Egy dolgot sose feledj el, miközben magad miatt aggódsz: másokat sokkal jobban izgat a saját testük, a saját problémáik.


Csak olyan ruhákat hordj, amiben tényleg jobban érzed magad, ami úgy gondolod, hogy jól áll neked. Ne koncentrálj a hibáidra, és akkor senkinek nem fog feltűnni, hogy te sem vagy tökéletes!
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL