PASISZEMMEL

Érzelgés pasiszemmel

Szerző:
Szabó Anna
Igen, azt utáljuk a legjobban, amikor egy kiadós szexparti után, elpihennénk és ti jöttök a kérdésekkel: Jó volt? Szeretsz? Mással is volt ilyen jó? Persze, legtöbbünk udvariasságból válaszol, de ezek nem szívből jönnek. Többnyire kikényszerített mondatok, mert legszívesebben csak feküdnénk és már egész máshol járnak a gondolataink.

 

Mi is szoktunk beszélni érzelmekről, csak nem úgy, mint ti. Még ha olthatatlan vágyat, szerelmet érzünk is egy nő iránt, nem szívesen beszélünk róla. A kötődést meg legjobb, ha szóba sem hozzátok. Semmi nem készít ki jobban egy alfahímet, mintha szembesítik azzal, hogy érzelmileg, szexuálisan függ egy nőtől. Ezt még saját magunknak sem ismerjük be, nemhogy még ki is mondjuk.

Hallgatni arany…

Ha tehát szeretnéd, hogy még találkozzunk, hogy hosszabb, tartósabb kapcsolat legyen köztünk, akkor legjobb, ha az első szex után hallgatsz. Majd mi beszélünk, ha akarunk. Cirógass, simogass, mutasd ki, hogy kedvelsz, hogy jól érzed magad, hogy sikerült kielégítenünk téged és most boldog vagy, még akár mondhatod is, csak ne kérdezz! A férfiak nagy része egy kedveskedő, doromboló cicus elismerő szavaira úgyis reagál. És a magunktól kimondott szavak sokkal többet érnek, mint amit kérdésekkel kierőszakolsz. Amúgy is inkább a gesztusaink, tetteink szólnak a legékesebben, ha keressük veled az újabb találkozást, felhívunk, meglepünk valami aprósággal, az azt jelenti: folytatni akarjuk a kapcsolatot.

Ne várj tőlünk ígéreteket!

És főleg, ne hasonlítgasd magad másokhoz. Az a legrosszabb, amikor arról kell beszélnünk, hogy milyen vagy te, az előzőekhez képest. Ki a fene akar a régi partnereire gondolni ilyenkor? Ha magunkban össze is hasonlítunk valakivel, csak akkor adunk ennek hangot, ha fejhosszal győztél. De különben is, azt gondoljuk, mindegy. Mert tényleg mindegy is, hogy mi volt előtted, az eddigiekkel. Egyedül a most számít. És most te fekszel itt mellettünk.


 

Több férfitársam is panaszkodott már, hogy partnere állandóan a kapcsolat elmélyítéséről beszél, házasságról, összeköltözésről. Ők mindig hárítottak, megijedtek a kötelezettségvállalástól. De abban a pillanatban, amikor a nő leállt a „zaklatással”, maguktól is eszükbe jutott, hogy szorosabbra kéne szőni a szálakat. Bármennyire vágysz is arra, hogy dicsérjenek, udvaroljanak neked, várd meg, míg ezt magunktól tesszük. Tudom, kiábrándító egy elsöprő szeretkezés után feküdni egy „halott” pasi mellett, főleg, ha még horkolva alszik is, miközben azt szeretnéd, ha elmondaná, mennyire boldoggá tetted. De mégis, ha hosszú távon gondolkodsz, akkor uralkodj magadon, mert csak így leszel befutó.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL