GASZTRO

Ribizlis-málnás pohárkrém

Szerző:
Szabó Anna
A gyümölcsös pohárkrémeket nemcsak egyszerű elkészíteni, de kivétel nélkül mindegyik nagyon finom. A nyári gyümölcsdömpingnek köszönhetően mindenki ízlésének megfelelő gyümölccsel készítheti el ezt az isteni édességet.

 

Hozzávalók 6 kisebb pohárhoz

- 1/2 cs leveles tészta
- 1/2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 2 dl tej
- 1 ek rumaroma (el is hagyható)
- 2,5 g porzselatin
- 1 dl habtejszín
- 10 dkg ribizli
- 10 dkg málna

Elkészítés

Az előnyújtott leveles tésztát helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a rumaromát, majd a maradék tejet is. Kb. fél dl tejet melegítsünk fel, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik, majd öntsük hozzá a pudingos tejhez. A keveréket tegyük fel a tűzre, állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt verjük kemény habbá, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz. A ribizlit és a málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Az előkészített poharakba kanalazzuk bele a teljesen kihűlt krém felét, és szórjuk meg ribizlivel. Ezután pakoljuk rá a kisebb darabokra tördelt leves tésztát, majd szórjuk rá a málnát. Végül kanalazzuk rá a maradék krémet, és ízlés szerint díszítsük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL