SZÁMMISZTIKA

Az 5-ös szám titka

Szerző:
Szabó Anna
Ki ezért, ki azért tartja szerencsésnek az 5-ös számot az életében. Talán azért, mert a születési dátumában jelen van, de lehet, hogy épp ötödjére sikerült a tökéletes piskótát megsütni. No, de a viccet félretéve, vizsgáljuk meg közelebbről, miért is övezi oly sok érdekes hiedelem, és mit jelenthet számunkra, mit hozhat sorsunkra nézve ez a szimbólum.

 

Mindenhol 5-ösökbe botlunk

Mindennapi életünkben számtalan példát találunk az 5-ös szám megjelenésére, akár az érzékszerveink számára gondolunk, vagy akár a Feng Shui alapját képező elemekre (fa, víz, tűz, föld, fém.)


Ez a szám és geometriai szimbóluma, az ötszög illetve az ötágú csillag (más néven pentagramma) számos helyen előfordul a természetben. Vágjunk csak el keresztben egy almát, és máris feltárul az ötágú csillagot mintázó magház; vagy nézzünk körül, megannyi növénynek van ilyen számú levele, virága, vagy az állatvilágból jól ismert tengeri csillag is ennyi karral rendelkezik.


Az építészetben jeles példaként szolgál a Pentagon, az Egyesült Államok védelmi minisztériumának épülete, melynek alaprajza szintén ötszöget formáz.
És ha már a virágoknál tartunk, egy pszichológiai megfigyelés szerint, ha valakit megkérünk, hogy rajzoljon egy virágot, szinte majdnem biztosan 5 szirmú rózsa, tulipán, margaréta vagy ehhez hasonló születik a papíron!


Valamint ne feledjük, hogy az iskolában kapott legjobb elismerés és a lottóötös is azt sugallja, hogy ez nem akármilyen szám, érdemes rá odafigyelni!

Mint ősi szimbólum


Az ötös szimbolikusan a vallás, a hit, a segítő szándék és a gyógyítás száma. Érdekes már csak abból a szempontból is, hogy az ötágú csillag egyetlen vonallal lerajzolható, anélkül, hogy felemelnénk a ceruzát a papírról, és abban a pontban végződik az ábránk, ahonnan elindítottuk a vonalat. Ilyen szemszögből vizsgálva hasonlít az egyébként is tökéletesnek tulajdonított körhöz.


Címereken is találkozunk körbe rajzolt pentagrammával, nem véletlenül, ugyanis ez az ősi szimbólum arra szolgált, hogy messzire űzzék általa az ártó éjszakai szellemeket. Azért érdemes megjegyezni, hogy a szóban forgó csillag két lábon áll, és nem fordítva, ez utóbbi ugyanis a szellemi felfordulást jelenti, és amelyet a gonosz jelképeként szokás emlegetni.


Noha az ókorban élt görög pitagoreusok a lefelé fordított csúcsú pentagrammát – az egészség görög istene után – Hygeieianak nevezték, és számukra a tökéletességet szimbolizálta, majd az újkori a szabadkőművesek az élet forrását, a lángoló csillagnak is nevezett Napot látták benne. Mindemellett a férfi és nő egységét, a beteljesült, boldog házasságot; valamint a tudományokban a titkok megfejtését is jelentette az 5-ös szám.

Az 5-ös ereje a sorsunkban


Akiknek az életében gyakran felbukkan ez a szám, igen gyakran olyan személyiségek, akiktől nem állnak távol a rejtélyek, a misztikumok. Ámulattal nézik a megmagyarázhatatlan jelenségekkel foglalkozó dokumentumfilmeket, lenyűgözik őket az ebben a témában írott könyvek.


Ugyanakkor a hétköznapi realitás talaján is szilárdan állnak, mivel sokan közülük kimagasló szellemi teljesítményükkel, memóriájukkal, remek üzleti érzékükkel sikeres életet kovácsolnak maguknak. Személyiségük magával ragadó, segítőkészek és bármikor képesek a változtatásokra, megújulásokra. Ahogy mondani szokás, olyanok, akik a jég hátán is megélnek.


Másokkal szemben nincsenek túl nagy elvárásaik, hiszen tisztában vannak saját korlátaikkal is, elismerik, hogy senki sem tökéletes. Örök optimisták, és ez a szemléletük könnyen másokra is átragad. Remek színész, előadó vagy tanár válhat belőlük, ha kihasználják nem mindennapi beszédkészségüket, rátermett, határozott temperamentumukat.


Ami a kapcsolataikat illeti, szeretik megőrizni függetlenségüket, és ezt megadják a párjuknak is. Azonban ez nem jelenti azt, hogy hűtlenségre hajlamosak volnának, csupán nehezen viselik, ha rövid az a bizonyos póráz. Mindig van körülöttük társaság, hiszen hamar megkedveltetik magukat, de ugyanakkor gyakran magányosak, baráti kapcsolataik nem igazán mélyek. Viszont a családjukkal és az igazán közeli barátaikkal igyekeznek minél több időt tölteni.


Nyitottak a világ dolgai felé, igyekeznek minél több tudásra szert tenni, információkat magukba gyűjteni. Ők azok a „holtig tanuló jó papok”, akik tájékozottságukkal oly sokszor lenyűgözik környezetüket. Sokan közülük novemberi vagy decemberi születésűek.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL