Télen Salzburg az istenek paradicsoma. A hótakaró borította hegyek, és parkok látványa egyszerűen elvarázsolja az odalátogatót.
Mai nevét a sóról kapta, vagy ahogy a helyiek nevezik: fehér arany.
A barokk korban uralkodó hercegérsekeknek nem véletlenül sikerült ilyen építészeti remekművekben gazdag várost építeniük. Az évszázados múltra visszatekintő sókereskedelem, vagyonszerzésük alapja lett.
Salzburg jelképei, mely szintén a barokk korban születtek, és a mai napig szinte megőrizték épségüket: fellegvár, dóm, az igen híres lóúsztató, a Mirabell- és a Hellbrunni-kastély.
Wolfgang Amadeus Mozart
A város nagy nevezetességei között mégis a turisták által leglátogatottabbnak Mozart szülőházát mondják, amelyet 1994-ben az eredeti tervek alapján renováltak. A világ minden pontjáról érkeznek érdeklődők, hogy megtekintsék a híres Mozart-múzeumot, a szobáját, ahová a művész elvonult a világ zaja elől, amikor Varázsfuvola művét írta, vagy a népszerű kávéházat ahol gyakran vendégeskedett.
Különlegesség, melyet érdemes kipróbálni:
A Salzburgi-panorámahajó, mely száz év után ismét útnak indul, csodálatos élményt nyújt a kiránduló közönségnek. A város természeti, és építészeti csodáit a hajó fedélzetéről tekinthetik meg. A helyiek évente 4000 kulturális programmal kedveskednek a helyiek. Az Ünnepi Játékokon előszeretettel hallgatja az osztrák társadalom krémje, Mozart gyönyörű műveit.
A Hellbrunni-kastély mesés, és igen egyedülálló vízi játékát minden turista megcsodálja.
Három nevezetesség, melyet semmiképp sem hagyhatsz ki, ha Salzburgba látogatsz:
1) A városközpontban lévő sétálóutcák.
2) Mozart-golyó, melyet nálunk is ismerhetsz, de az ottani hangulat fokozása érdekében kihagyhatatlan.
3) A harmadik nevezetességet is kóstolni való a megannyi látványosság után: A Salzburgi sör.
Tudtad?
A helyiek nagy sörfogyasztó hírében állnak. Állítólag az ottani gyerekek már ötéves korukban megkóstolják a sört.
Íme a fenséges, és megunhatatlan Mozart kugeln receptje:
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor vagy porcukor
- 2 evőkanál kakaópor vagy 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 1 evőkanál barackíz
- 2 evőkanál rum
- 1 tojásfehérje
A diót, a cukrot, a kakaóport (vagy reszelt csokoládét), lekvárt, rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk. Mielőtt elkészítenénk a golyókat, tegyük hűtőbe a masszát, így könnyebben lehet majd formázni. Ha kellő keménységűvé dermedt a massza, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. Tortadarába, kakaóporba vagy kókuszreszelékbe, esetleg kristálycukorba forgassuk meg a golyókat, majd mignonpapírra tesszük.
Egy éjszakát hűvös, levegős helyen állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
OLVASS TOVÁBB!
Fedezd fel az albán riviéra rejtett gyöngyszemét, Ksamilt!
Az Albán Riviéra csillogó partvonala mentén fekszik egy érintetlen gyöngyszem, amely felfedezésre vár - Ksamil. Kristálytiszta vizével,...
UTAZÁSEzért nő az áramszünet kockázata Európában
Több hasonló incidens történhet Európa-szerte....
UTAZÁSBerlin milliárdokat fektet az ivóvíz biztosításába
Minden egyes berlini naponta 120 liter vizet fogyaszt el....
WC- papír is szerepel a menün egy osztrák étteremben
Egy vendéglátó megelégelte, hogy senki nem tud a láthatatlan költségekről, így az étlapra írta őket....
UTAZÁSTop 8 ámulatbaejtő kilátással rendelkező szálloda a nagyvilágban – Káprázatos fotósorozat!
Legtöbben sok időt töltünk a tökéletes nyaralás kiválasztásával. Mindenki azt a szobát szeretné, ahonnan nagyszerű a kilátás, ezé...
UTAZÁS10 természeti jelenség, melyeket nem a Photoshop hozott létre - Káprázatos képsorozat
Bolygónk egy különös és csodálatos hely, telis tele gyönyörű tájakkal. Még nagyon sok minden fel sem fedeztünk ebből a meseszép vil...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK