DIVAT

Azok a nyolcvanas évek!

Szerző:
Szabó Anna
Flash dance, Madonna, Misa maci, Europe.. Válltömés, márványfarmer, cicanadrág, csuklószorító, bokavédő minden mennyiségben! Nosztalgiázz velünk és nyúld le bátran a legdögösebb öltözködési tippeket!
“A nyolcvanas évek elejére a divat fokozatosan magánüggyé vált és elveszítette politikai jelentőségét. A társadalmi különbségek mellett megjelent a generációs viselkedéskultúra, amely már korántsem a hagyományos előírások tagadásából és nem politikai ellenállásból, hanem sokkal inkább egy korosztály belső kommunikációjából táplálkozott. Ezzel párhuzamosan a piaci gondolkodásmód és a reklámok által kisajátított világ igen gyorsan betöltötte a korábban a politika által uralt teret.”

(Szakál Gyula: Öltözködés és társadalom)



Bizonyára sokan emlékszünk még arra, amikor nehezen elérhető nyugati filmeket narrátorok segítségével már saját Videoton tévénken is élvezhettük.

Mindannyian hordtunk koptatott márványfarmert és elasztikus cicanadrágot, nemre való tekintet nélkül. Én mellesleg utáltam, de nagy divat volt a válltömés is. Szintén nagy szám volt a veszkócsizma és a Converse cipő.

Kedvenc filmünk természetesen a Flash Dance (1983) és a néhány évvel később nagy sikerré vált Dirty dancing (1987) volt. Megjelentek a viedo készülékek, és lassacskán nálunk is hódítani kezdett az MTV. Na nem, nem a királyi tévé, hanem a Music Television. 1989-ben már láthattuk Madonna botrányos like a prayer című számának videoklipjét is.

Ebből a korszakból számtalan remek ruhadarab maradt a jövő generációira és nem utolsósorban a lelkes és ügyes divattervezőkre is, akik rendszeresen nyúlnak vissza ehhez a korszakhoz, jobbnál-jobb részeit kiragadva a 80-as éveknek. Szerencsénkre leginkább a dögös stílust hozták vissza, így nem feltétlenül kell mikrofon frizurát viselni a répanadrág mellé.


A tökéletesre csiszolódott 80-as évek divatja immár a XXI. század legmenőbb irányzatának tekinthető.

Kezdjük mindjárt a legtipikusabb ruhadarabbal, ami többek közt remekül hangsúlyozza a karcsú derekat:
a csípő alá érő trikók, pólók, pulóverek tengerével.

Most valószínűleg sokaknak beugrottak a régi szilveszteri mulatságok, amikor szüleink és a szomszédok összeverődtek a lakótelepen, hasonló cuki rucikkal felpezsdítve az éjszaka báját:


Vegyük először a lazább holmikat, a hétköznapi viselet darabjait

A trikók hosszú ujjú fölött hordva. Ilyenkor télen persze nem árt beöltözni egy kicsit melegebben. Ez a viselet azért is előnyös, mert védi a derekat, melegíti a mellkast:

Randi módra

Nőies, kellemes látványt nyújthatunk ezekben a szerelésekben. A nem túl kihívó mégis szexis darabok kiemelik az előnyös formákat, ott takarnak, ahol kell, és azt erősítik, ami fontos: a derék karcsúságát.

Rucik szilveszterre

Bátrabbak, és karcsúbbak megkockáztathatják, hogy testre simuló szexis mini ruhát kapjanak magukra, jó sok, csillogós kiegészítővel fűszerezve. A férfiak garantáltan csorgatni fogják a nyálukat...


Testhezálló ruhácskákhoz ajánlott kiegészítők:

- hosszú nyakláncok
- vastag karkötők
- nagyméretű gyűrűk
- bokáig érő harisnya
- kesztyűk
- lógós fülbevalók
- bokavédő
- derékra kötött övek!!



Rock korszak

A nyolcvanas évek jellegzetes cuccai a rock zenéhez kapcsolódó fekete, halálfejes dekadens, láncos stílusú ruhák voltak, rengeteg vad kiegészítővel:


Cicanadrág és répa fazon

Természetesen elmaradhatatlan kellék egy igazi nyolcvanas évekbeli dögös csajnak, a répa fazonú nadrág. Ez a fazon lehet akár farmerből, nagyon vastag boka harisnyából, vagy elasztikus cicanadrágból. Hosszú, csípőt takaró felsőkkel, övekkel tovább bolondíthatod ezt a szexi ruhadarabot! Ne feledd, ez a viselet a térdig, vagy bokáig érő csizmával lesz csak igazán feltűnő! Ha nincs annyira hideg odakint, felveheted balerina cipővel és bokára húzható lábfej nélküli vastag boka-harisnyával is!


Táska parádé

Végül, de nem utolsósorban találtunk neked, néhány szuper táskát, hogy igazi nyolcvanas évekbeli csajszi lehess. Ezen táskák legfőbb jellemvonása, hogy nagyok, buggyosak, csatosak, sok-sok zsebbel ellátva. Kivétel nélkül, minden elfér benne, amit csak szeretnél. A trendi telefonodtól a kedvenc kulcstartódig.


Képek: testimo.stores.yahoo.net
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL