GASZTRO

Tonhalas-tojásos szendvicskrém

Szerző:
Szabó Anna
Ha szereted a tonhalat, akkor ezt a szendvicskrémet mindenképpen meg kell kóstolnod. Egyáltalán nem nagy ördöngösség elkészíteni, utána viszont megnyalod mind a 10 ujjadat.

 

Aki szereti a tonhalat, ajánlanám figyelmébe ezt a szendvicskrémet. Nem is kell hozzá más, mint tonhalkonzerv, főtt tojás, és egy tejfölös-majonézes öntet. Az íz kedvéért még megbolondíthatjuk egy kevés citromlével, őrölt borssal, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Mindenképpen hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek összeérjenek. Reggelire vagy éppen uzsonnára, frissen kisült kenyérrel, péksüteménnyel, retekkel esetleg paradicsommal és paprikával kínáljuk. Nem is tudom, melyik volt a finomabb: a tonhalas-tojásos szendvicskrém, vagy a frissen kisült és illatozó kenyér, de egy biztos,  a kettő együtt valami isteni.

Hozzávalók:

-2 db tonhalkonzerv sós lében

-4 db főtt tojás

-4 ek majonéz

-5-6 ek tejföl

-só

-őrölt fehérbors

-1/2 citrom leve

-1 kisebb csokor petrezselyemzöld

A tonhalat a levével együtt tegyük  egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Ezután tegyük bele egy tálba, nyomjuk rá a citromlevet, majd villával kicsit törjük össze.

A tojásokat főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe, hogy lehűljön. Ha már hideg, pucoljuk le a héját, vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a tonhalhoz. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra, és szintén adjuk hozzá a tonhalas tojáshoz.

A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután öntsük a tálban lévő tonhalas tojáshoz, majd óvatosan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor ízesítsünk utána. Végül tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a szendvicskrémet a hűtőből, majd ízlés szerint friss kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk.

 Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL