Aki szereti a tonhalat, ajánlanám figyelmébe ezt a szendvicskrémet. Nem is kell hozzá más, mint tonhalkonzerv, főtt tojás, és egy tejfölös-majonézes öntet. Az íz kedvéért még megbolondíthatjuk egy kevés citromlével, őrölt borssal, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Mindenképpen hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek összeérjenek. Reggelire vagy éppen uzsonnára, frissen kisült kenyérrel, péksüteménnyel, retekkel esetleg paradicsommal és paprikával kínáljuk. Nem is tudom, melyik volt a finomabb: a tonhalas-tojásos szendvicskrém, vagy a frissen kisült és illatozó kenyér, de egy biztos, a kettő együtt valami isteni.
Hozzávalók:
-2 db tonhalkonzerv sós lében
-4 db főtt tojás
-4 ek majonéz
-5-6 ek tejföl
-só
-őrölt fehérbors
-1/2 citrom leve
-1 kisebb csokor petrezselyemzöld
A tonhalat a levével együtt tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Ezután tegyük bele egy tálba, nyomjuk rá a citromlevet, majd villával kicsit törjük össze.
A tojásokat főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe, hogy lehűljön. Ha már hideg, pucoljuk le a héját, vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a tonhalhoz. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra, és szintén adjuk hozzá a tonhalas tojáshoz.
A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután öntsük a tálban lévő tonhalas tojáshoz, majd óvatosan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor ízesítsünk utána. Végül tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a szendvicskrémet a hűtőből, majd ízlés szerint friss kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK