GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Húsos egytál

Szerző:
Szabó Anna
Hétvégére egy egyszerűen összeállítható, ám nagyon finom egytálételt hoztunk, kedvcsinálónak. Igaz némi időt azért kell szentelnünk a hús, a hagyma, és a krumpli előkészítésére, de a többi már a sütő dolga. A végeredmény  egy nagyon ízletes, szaftos, és igencsak laktató egytálétel. Tálaláskor kínálhatunk mellé fejes salátát, csemege uborkát.

 

Hozzávalók

- 8-10 szelet sertés karaj (vagy tarja)

- 4 db nagyobb vöröshagyma

- 1 kg krumpli

- 10 dkg sajt

- só

- őrölt bors

- szerecsendió

- kakukkfű

- 2 ek kukoricaliszt

- 2 ek olívaolaj

- 3 dl zöldség alaplé

Elkészítés

A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. Ezután egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Közben szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal, és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A hússzeleteket forgassuk meg a kukoricalisztben, majd a visszamaradt zsiradékon mindkét oldalát süssük szép pirosra. Az elősütött hússzeleteket helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd borítsuk be az előzőleg karamellizált vöröshagymával. Ezután szórjuk meg a maradék kukoricaliszttel.

A krumplit pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ízlés szerint sózzuk, keverjük alaposan össze, majd egyenletesen fedjük be vele a hagymás hússzeletek tetejét. A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot öntsük fel a zöldség alaplével, alaposan keverjük össze, végül óvatosan öntsük bele a tepsibe. Ezután a tepsit fóliával fedjük le.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy órán át. Ezután vegyük le a fóliát, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL