Leveles tésztába rejtettük a spenótot, karamellizált hagymával összekeverve, és fűszeres-juhtúrós tojással felöntve, majd a sütőben szép pirosra sütve. Mivel a spenótot és a hagymát már este elkészíthetjük, így reggel gyorsan összeállíthatjuk, majd irány a sütő. Bő fél óra alatt már tálalhatjuk is a frissen kisült, illatozó kosárkákat, melyek olyan ínycsiklandozóak, hogy sem a felnőttek, sem pedig a gyerekek nem tudnak majd ellenállni.
Hozzávalók: 12 db-hoz
-2 csomag leveles tészta
-5-6 db tojás
-25 dkg spenót
-1-2 db paradicsom
-1 nagy vöröshagyma
-10 dkg juhtúró
-1 dl tejszín (v. tej)
-só
-őrölt bors
-1 mokkás kanál balzsamecet
-kakukkfű
-2-3 ek mogyoróolaj (vagy étolaj)
A vöröshagymát vágjuk fel apróra. Az olaj felét hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sózzuk, adjuk hozzá a balzsamecetet, és kezdjük el üvegesre párolni. Addig pároljuk, míg a hagyma teljesen össze nem esik. Ezután hűtsük ki egészen.
A spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A maradék olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a spenótot, sózzuk, és kevergetve pároljuk meg. Ezután hűtsük ki. Végül a kihűlt spenótot és a hagymát keverjük össze.
A juhtúrót keverjük simára a tejszínnel (vagy tejjel), majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 12 egyforma tésztalappá, majd béleljünk ki vele egy muffin formát. Ezután a spenótos-hagymás keveréket kanalazzuk bele a formákban lévő tésztákba, majd tegyük rá a feldarabolt paradicsomot, végül pedig öntsük fel a tojásos-juhtúrós-fűszeres keverékkel.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. A sütőből kivéve a megsült kosárkákat szedjük rácsra, és hűtsük langyosra. A langyosra hűlt kosárkákat kínálhatjuk reggelire egy pohár finom gyümölcstea kíséretében.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK