KÖZÉRZET

Így tisztulhatsz meg kívül-belül

Szerző:
Szabó Anna
Valóban a tisztaság fél egészség? A természet adta kincsek felhasználásával elérhetjük célunkat. Készülj fel a nagy szilveszteri bulira és vesd bele magad a szórakozás tengerébe, tele energiával és sugárzó külsővel. Segítünk...

 

1) Tisztítsd meg a tested!


Kleopátra bőre is a kecsketejtől volt olyan szép és bársonyos, a tiéd miért ne lehene olyan?!

Mindennapi fürdéshez
- 3 rész zab 
- 3 rész szárított tehén vagy kecsketej 
- 2 rész levendulavirág 
- 2 rész feketenadálytő-gyökér 

Adjunk 2 csepp levendula-illóolajat, minden 115 grammnyi keverékhez, majd tegyük üvegbe. Mosakodáshoz használjuk vízzel, tejjel vagy zöldteával 
lemosóként. 

Zsíros bőrre 
- 3 rész zab 
- 1 rész kaolin 
- 1 rész élesztő 
- 1 rész grapefruit- vagy citromhéj 
- 2 rész körömvirág-virágzat 
- 2 rész borsmenta-levél


Adjunk borsmenta vagy grapefruit olajat, 2 cseppet számítva 115 grammhoz. Mosakodáshoz használjuk vízzel vagy zöldteával.


Hámlasztó, regeneráló 
- 1 rész zab 
- 1 rész mandula 
- 1 rész levendulavirág 
- 1 rész tejpor 


Adjunk a keverékhez pár csep levendula-illóolajat, és tároljuk üvegben. 


Hogyan készítsük el a tisztálkodó szereket? 

Minden összetevőt egyenként daráljuk össze mozsárban vagy mixer segítségével, majd keverjük össze az arányok szerint. Az előírt folyadékot, víz, zöldtea stb. Kizárólag közvetlenül fürdés előtt adjuk a tisztálkodó szerhez. Hűtőben korlátlan ideig eltarthatóak a készítmények 


2) Tisztítsd meg a lelked!


Derűs, kiegyensúlyozott lelkiállapot? A meditáció segíthet! 
Tisztább tudat, pihentető alvás, derűs hangulat 
A meditáció lassítja szívverésünket, növeli éberségünket.
 

Reggel és este végezzük a meditációs gyakorlatot. Minimum15 percig, maximum 1 óráig zavartalan környezetben, csendes-nyugodt helyen.


1.gyakorlat: Egyenes gerinccel üljünk, ne mozogjunk, egyenes támlájú székre,vagy sima párnára üljünk - lehetőleg a földre, gyertyák közé. Helyezkedjünk el török ülésben, tegyük a kezünket a combunkra, hüvelyk és mutatóujjunkta érintsük össze, vagy kulcsoljuk össze magunk előtt a kezünket. 

- Lassan lélegezünk, hogy tüdőnk fokozatosan teljen meg levegővel, ezzel oldhatjuk a bennünk lévő feszültséget, majd tartsuk bent a levegőt, mélyen az alhasunkban. Félig zárt ajakkal engedjük kiáramolni a levegőt. Minden kisebb kilégzés után tartsunk egy másodpercnyi szünetet. Amikor a teljes levegőnket kilélegezzük, tartsunk öt másodpercnyi szünetet, majd újra lélegezzünk be.

Ezt a gyakorlatot hatszor végezzük el. 

- Lágyan hunyjuk be a szemünket, tudatosítsuk magunkban a levegő belső útját, ez segít a koncentrálásban. Ahogy a testünk ellazul és megemelkedik, szinte elválik a talajtól, mondogassuk magunkban ,,emelkedik”. Fontos, hogy légzésünk ritmusa egybeessen a szó kimondásával. A szó elveszíti értelmét, ellazulunk teljesen, nem figyelünk oda. Az éber álapot után mechanikussá válik. 


2. gyakorlat: Merüljünk el egy kád forró, habos vízben. Képzeljünk magunk elé egy gyönyörű tájat, gondolatban sétálgassunk, merüljünk el a természet szépségében. Éljük át teljesen az élményt és lazuljunk el.

 



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL