FOGYÓKÚRA

Így dobj le egy hétvége alatt 1,5 kilót - A titkos rizsleves diéta

Szerző:
Szabó Anna
Hiszed, vagy sem, ezzel a diétával néhány nap alatt megszabadulhatsz néhány kg feleslegtől. Előnye, hogy rendkívül kényelmes, hiszen a rizslevest akár 3 napra előre elkészítheted. Arról nem beszélve, hogy a rizs a legegészségesebb természetes fogyasztószerek egyike.

 

A rizs megszabadít a szervezetben felhalmozódott méreg- és salakanyagoktól, és kiváló vízhajtó hatása van. Gazdag ballasztanyag és fehérjetartalmának köszönhetően nem lesznek éhségrohamaid, és ha elkészíted a csodalevest, napközben annyiszor kanalazhatsz belőle, ahányszor csak megéhezel.

Így készítsd a rizslevest

Hozzávalók

- 3 karalábé,
- 20 dkg gomba,
- 1 csomag újhagyma,
- 1 piros kaliforniai paprika,
- 75 dkg brokkoli,
- 1 cukkini,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 babérlevél,
- 2-3 evőkanál vegeta,
- 25 dkg barnarizs,
- 25 dkg paradicsom,
- 1 csokor friss kakukkfű,
- bors ízlés szerint.

Elkészítés

A brokkoli kivételével vágd apró darabokra az összes zöldséget, majd forrósítsd fel az olajat egy fazékban. Nyomd bele a fokhagymát a forró olajba, és egy kicsit futtasd meg benne. Dobd rá a feldarabolt zöldségeket, és párold össze, majd öntsd fel 2,5 liter vízzel. Tedd bele az ételízesítőt, a rizst, a paradicsomot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, borsozd meg, és lassú tűzön főzd készre. A főzés vége előtt 8-10 perccel szedd rózsáira a brokkolit, és add hozzá a leveshez. Ízlés szerint egy kis zöldborsó is kerülhet bele, de csak módjával.

A levest a nap folyamán bármikor megdézsmálhatod, de ebédre és vacsorára mindenképpen fogyassz belőle bőségesen.

Variációk reggelire

Tojásrántotta paradicsommal: verj habosra 1 tojást 2 evőkanál vízzel, sózd, borsozd, majd keverj hozzá egy kis vágott snidlinget. Olajjal kikent serpenyőben süss tojásrántottát. Fogyassz mellé sok paradicsomot.

Sajtos szendvics retekkel: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret kenj meg vékonyan vajjal, tegyél rá 2 vékony szelet zsírszegény sajtot. Fogyassz mellé sok retket.

Sonkás szendvics kivivel: piríts meg 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, kend meg joghurttal elkevert sovány túróval, majd szórd meg egy kevés őrölt curryvel, és fektess rá 2 szelet pulykasonkát. Utána fogyassz el néhány szem kivit.

Párizsis szendvics uborkával: piríts meg 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, kend meg vékonyan ketchuppal, mustárral, majd tegyél rá 2 vékony szelet marha párizsit. A végén karikázz rá sok-sok kígyóuborkát.

Müzlitál gyümölccsel: 1 almát, 1 mandarint, 2 sárgabarackot, és ízlés szerinti idény gyümölcsöket vágj apró darabokra, tegyél rá 3 teáskanálnyi müzlit, és öntsd nyakon egy pohár natúr joghurttal.

Variációk tízóraira és uzsonnára

- 1 alma, 3 szem háztartási keksz
- Kígyóuborka karikák sovány sajttal
- 1 kétszersült, 1 csésze tejeskávé
- Naranccsal elkevert sovány túró
- 2 szem keksz, 1 csésze kávé
- Sovány málnás joghurt
- 1 pohár natúr joghurt, vagy kefir
- 1 szelet Abonett kenyér, 1 vékony szelet sonkával

Folyadék, folyadék, folyadék!

Nagyon fontos, hogy naponta igyál meg legalább 2 liter szénsavmentes ásványvizet, zöldteát, vagy frissen facsart gyümölcslevet.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL