Hozzávalók
- 50 dkg gomba
- 1 db póréhagyma
- 15 dkg bacon szalonna
- 1 dl vörösbor
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek kukoricaliszt
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- ételízesítő
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
A gombát vágjuk vékony csíkokra, a bacont és a póréhagymát pedig apró kockákra. Egy serpenyőben (vagy wokban) hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felkockázott bacont és kezdjük el sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, és addig pároljuk, míg a hagyma kissé összeesik. Adjuk hozzá a felcsíkozott gombát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Keverjük alaposan össze, és addig pároljuk, míg a gomba levet enged. Ekkor öntsük fel a borral, majd néha megkeverve addig pároljuk tovább, míg zsírjára nem sül. Amikor már teljesen elpárolgott a folyadék, a bacon és a gomba teljesen puhára főtt, szórjuk meg a kukoricaliszttel, alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a tejszínnel, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a szaft kissé besűrűsödik.
Polenta
- 20 dkg kukoricadara
- 4 dl víz
- 1 tk só
- 2-3 dkg Vénusz margarin
A vizet forraljuk fel, és állandó keverés mellett öntsük hozzá a kukoricadarát. Ízlés szerint sózzuk, és alacsony hőfokon, kevergetve addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a margarint, és keverjük simára. Az elkészült polentát rögtön tálaljuk, mert különben összeáll.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK