GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Vörösboros tejszínes gomba polentával

Szerző:
Szabó Anna
Igazi forró hétvége elé nézünk, így most egy olyan receptet hoztunk, melyet wok-ban kb. fél óra alatt elkészíthetünk. A szaftos-gombás ragu mellé természetesen ízlés szerint más köretet is kínálhatunk. Amennyiben nem szívesen használunk bort a főzéshez, ízlés szerint lecserélhetjük zöldség alaplére, mert a gombához az is jól illik.

 

Hozzávalók

- 50 dkg gomba
- 1 db póréhagyma
- 15 dkg bacon szalonna
- 1 dl vörösbor
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek kukoricaliszt
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- ételízesítő
- 1 ek olívaolaj

Elkészítés


A gombát vágjuk vékony csíkokra, a bacont és a póréhagymát pedig apró kockákra. Egy serpenyőben (vagy wokban) hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felkockázott bacont és kezdjük el sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, és addig pároljuk, míg a hagyma kissé összeesik. Adjuk hozzá a felcsíkozott gombát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Keverjük alaposan össze, és addig pároljuk, míg a gomba levet enged. Ekkor öntsük fel a borral, majd néha megkeverve addig pároljuk tovább, míg zsírjára nem sül. Amikor már teljesen elpárolgott a folyadék, a bacon és a gomba teljesen puhára főtt, szórjuk meg a kukoricaliszttel, alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a tejszínnel, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a szaft kissé besűrűsödik.

Polenta

- 20 dkg kukoricadara
- 4 dl víz
- 1 tk só
- 2-3 dkg Vénusz margarin

A vizet forraljuk fel, és állandó keverés mellett öntsük hozzá a kukoricadarát. Ízlés szerint sózzuk, és alacsony hőfokon, kevergetve addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a margarint, és keverjük simára. Az elkészült polentát rögtön tálaljuk, mert különben összeáll.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL