GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Tejfölös csirkepaprikás tarhonyával

Szerző:
Szabó Anna
Tejfölös csirkepaprikást bizonyára már mindenki készített, méghozzá a saját receptje alapján. Így ezt az ételt most csakis ötletként ajánljuk, ha még nem döntötted el, mit is főzz a hétvégén.

 

Hozzávalók


- 1 db csirke
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só (ízlés szerint)
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk Piros Arany
- 1 tk Erős Pista
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- 2-3 dl tejföl
- 2-3 ek olaj


Elkészítés

A csirkét daraboljuk fel, a vöröshagymát vágjuk apróra, a paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.

Az olajon pároljuk meg a vöröshagymát, majd néhány perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, és a paprikát. Pároljuk még pár percig együtt, majd helyezzük rá a feldarabolt csirkét. A hús mindkét oldalát süssük fehéredésig, szórjuk meg a pirospaprikával, kanalazzuk rá a Piros Aranyat, és az ízlés szerinti mennyiségű Erős Pistát, és alaposan keverjük össze. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst, majd sózzuk és szórjuk meg a fűszerekkel. Végül adjuk hozzá a tejfölt, és jól keverjük össze. Az edényen résnyi helyet hagyva fedjük le, és amikor már forr, állítsuk takarékra a tűzhelyet, és szép lassan főzzük puhára a húst.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet, például tarhonyát. Egy bögre tarhonyát aranybarnára pirítunk egy kevés olajon, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd átöntjük egy jénai tálba, melynek lefedjük a tetejét. Végül betesszük a mikróba - alacsony fokozaton 25 perc alatt magába szívja a vizet, már tálalhatunk is.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL