SZÉPSÉG

Szépségápolás időtakarékosan és ráérősen

Szerző:
Szabó Anna
Dolgozó anyák, túlhajszolt karrieristák és azok, akik a kevés smink hívei – mindannyian gondolkozhattak már azon, hogyan lehetne lefaragni a szépségápolásra fordított időből. Íme néhány ötlet.


Bizonyos csomagolási módok segítenek, ha reggel késésben vagyunk. A flakonos helyett próbáljuk ki a pumpás testápolót. Használj stift alakú termékeket, amelyekből egyetlen nyomással előjön a korrektor vagy a dezodor. Praktikus a spirállal felvihető hajzselé és a „golyós” szemhéjfesték, amely úgy működik akár a golyós dezodor.

Expressz megoldás: többfunkciós termékek

A többfunkciós termékek két vagy három feladatot is ellátnak egyidejűleg. Segítségükkel sok idő takarítható meg reggel, és gyorsan alkalmivá tehető a nappali smink. A göndörítő pillafesték göndöríti és hosszítja is a szempillákat.
A színezett hidratálókrém elfedi a bőrhibákat és gyakran napvédelmet is ad. Egyes krémes alapozók megszáradva selymes, matt púderes réteget képeznek.

A kétfunkciós arc- és ajakfestékek színt adnak az orcának és a szájnak, akár a szemhéjra is használhatók. Ezek a festékek főleg akkor használhatók jók, ha sminkpalettánk semleges árnyalatokból ál. Az ilyen sminkszerekkel természetes színeinket hangsúlyozhatjuk. És még egy előny: a termékek általában kisméretűek, jól elférnek egy retikülben.

Egy kis találékonysággal más termékeket is többfunkcióssá tehetünk. Szükségesetén a szemceruza a szemöldökre is megfelel. Pirosító helyett rúzst is kenhetünk az arccsontra.

Termékek tiltólistán

Ha ismered bőrtípusodat, tudod, milyen termékeket keress, és mi az, amit kerülnöd kell. Ha érzékeny a bőröd, vagy hajlamos vagy az allergiára, kerüld a mesterséges illatanyagokat tartalmazó termékeket, a szintetikus hajfestéket, a csillámport és az alumíniummal készült kozmetikumokat. Ha az illatanyag szó a termékleírás felső részében olvasható, az arra utalhat, hogy a termék irritálhatja a bőrt. Ha bőröd zsíros, kerüld a kakaóvajat, lanolint, ásványi olajat, napraforgóolajat, kankalin- és borágóoaljat, shea vajat petrolátumot és kókuszolajat tartalmazó krémeket. Ezek az anyagok eltömítik a pórusokat. Különös óvatosságra int, ha a termékleírás elején olvashatók a felsorolt összetevők.

Ha bőröd hajlamos a gyulladásra és kivörösödésre, egy új termék használata előtt mindig végezz „foltpróbát”: kenj egy kis felületre, pl. a felsőkaron vagy a lábon, és várj 24 órát, amíg megbizonyosodsz róla, hogy nem okoz allergiát.

Ha több időd van: tedd egyedivé!

Kedven új kencéd lehet jó, de ha tudod, hogyan fejleszd tovább (vagy hogyan keverd össze más termékekkel, hogy megfeleljen egyéni igényeidnek), akkor tökéletessé teheted. Egy termék továbbfejlesztése – összekeverése, színezése, más területen való bevetése – révén olyan kozmetikumot készíthetsz, amely még hatékonyabb, még tovább tart. Íme a recept.

Kevert színek

Ha van egy-két rúzsod, amelynek nem szereted a színét, keverd őket, lehet, hogy megtalálod a tökéletes, egyéni árnyalatot! Válassz két mellőzött rúzst (hasonló színűeket), és kenj belőle egy keveset a tenyeredre. Keverd össze ecsettel és vigyed fel az ajkadra. Alakítsd a színt (vagy adj hozzá más rúzst is), amíg megtalálod a nyerő színárnyalatot. Ugyanígy keverheted szemhéjfestéked vagy pirosítódat is.

Az újonnan kevert festéket (lásd fent) tárold ajakfényes vagy szemfestékes tégelyben, vagy vegyél egy üres sminkes dobozt. Egyes sminkpaletták sok rekesszel üresen is megvásárolhatók.

A tökéletes árnyalat kikísérletezéséhez keverj össze tenyeredben a korrektort áttetsző alapozóval.

Tartós ragyogás

A ragyogó fürtökért keverj össze szilikon alapú hajfényt egy kevés hajzselével. A szilikon gyorsan elpárolog, a zselé tartósítja. Ha hajad vékonyszálú, zselé helyett használj hajkrémet.

Ha hajad durva tapintású és fakó, keverj el tenyeredben egy kevés sampont egy evőkanál szódabikarbónával. Ezzel mosd a hajadat. Vagy keverj egy kupaknyi fehérborecetet a samponba, és így mosd hajadat. Aztán balzsamozd.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL