GASZTRO

Túró Rudi torta málnazselével

Szerző:
Szabó Anna
A megunhatatlan Túró Rudi torta! Ha nincs kedved a tortasütéshez, akkor válaszd a jól bevált kekszes megoldást. Lehet, hogy a receptet végigolvasva kicsit macerásnak tűnhet a torta összeállítása, de ez csak a látszat - a rétegeket rövid idő alatt elkészíthetőek, és csak a dermedésre kell hosszabb ideig várakozni.

 

Hozzávalók - 20 cm-es tortaformához

- 8 dkg Győri Édes vaníliás keksz
- 8 dkg Győri Édes kakaós keksz
- 10 dkg margarin

Elkészítés


A kétféle kekszet finomra daráljuk, és összekeverjük az előzőleg felforrósított margarinnal. Egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a kekszes masszát, kézzel egyenletesen lenyomkodjuk, és 30 percre a hűtőszekrényben pihentetjük. Ha lehűlt, kifordítjuk a formából, levesszük róla a sütőpapírt és úgy helyezzük vissza.


Első túrós réteg


- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 6-8 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj
10 g zselatin

A túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt narancshéjjal alaposan összekeverjük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett, hozzáadjuk a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük.

Ráöntjük a tortaformában lévő kekszes alapra, egyenletesen elsimítjuk, majd dermedésig a hűtőbe helyezzük.

Málnazselé

- 3-4 dl málnadzsem
- 20 g zselatin (porzselatin)
- pici víz

A zselatint egy pici vízzel simára keverjük. A málnadzsemet folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Alaposan elkeverjük és hűlni hagyjuk.
Amikor kihűlt, kivesszük a hűtőből a tortát, és a túrós rétegre kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk, majd dermedésig ismét visszahelyezzük.

Második túrós réteg

- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 6-8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- 10 g zselatin (porzselatin)

Az első túrós réteghez hasonlóan elkészítjük, a málnazselé tetejére kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk a tetejét, majd dermedésig ismét a hűtőbe helyezzük. Végül az elkészült torta tetejét, olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL