Hozzávalók
- 40 dkg sárgabarack
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- őrölt fahéj
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor
- 3 dl víz
- cukor
- citromlé
Elkészítés
A sárgabarackot kimagozzuk, ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat és az őrölt fahéjat, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük.
Botmixerrel pépesítjük, és további 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
A 0,5 dl vizet felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint, addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik és langyosra hűl, majd hozzákeverjük a pépesített sárgabarackhoz. Egy jénait kibélelünk fóliával, beleöntjük a sárgabarackpépet, és dermedésig a hűtőbe helyezzük.
Addig a mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponés krémhez, majd a felét óvatosan rákanalazzuk a hűtőből kivett és megdermedt sárgabarackzselére.
A vizet feltesszük forrni, egy kis cukorral és citromlével, néhány percig hagyjuk a tűzön, majd langyosra hűtjük. A babapiskótát belemártogatjuk a szirupba, a krém tetejére fektetjük, majd rákanalazzuk a maradék krémet. A tetejére egy sor szirupos piskóta kerüljön.
Tegyük a hűtőbe, hogy alaposan összeérjenek az ízek, és a krém megdermedhessen. A hűtőből kivéve, egy tálcára fordítjuk, óvatosan eltávolítjuk a tetejéről a fóliát és hideg vízbe mártott késsel felszeleteljükk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK