GASZTRO

Málnakrémleves mentás túrógombóccal

Szerző:
Szabó Anna
Nincs is annál jobb, mint friss málnából krémlevest készíteni, és hidegen elkanalazgatni. A túrógombóc pedig már magában is jól illik a gyümölcsleveshez, de az apróra vágott mentával különösen finom.

 

Hozzávalók


- 50 dkg málna
- 4 dl víz
- 2 dl fehérbor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 dl tejszín


Elkészítés


A málnát alaposan mossuk meg, csepegtessük le, tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel, és a borral. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, vaníliás cukrot, szegfűszeget, őrölt fahéjat, és reszelt citromhéjat, majd főzzük kb. 15 percig. Ha megfőtt, egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe. Passzírozás után tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk újra fel. Ha elkészült, alaposan hűtsük le!


Mentás túrógombóc


- 25 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- csipet só
- 1 db tojás
- menta ízlés szerint


A túrót törjük össze, adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, az egész tojást, és az apróra összevágott mentát, majd alaposan keverjük össze, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára.

Vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat, és enyhén sós, forrásban lévő vízben, főzzük puhára. Amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, és puhára főttek, szedjük ki egy szűrőkanállal, és hideg vízzel öblítsük le.

Tálaláskor a lehűtött málnalevest a mentás túrógombóccal kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL