2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Mire való a jógaterápia?

Tudtad, hogy az évszakok változása milyen hatással van az emberi szervezetre? Hogy a különböző ízeknek is különböző hatásaik vannak, és ebben jelentős szerepe van a fűszereknek? És hogy a jóga gyakorlása a prevenció érdekében testtípusonként eltérő kell, hogy legyen? Mindezeket megtudhatjuk, ha közelebbről is megismerkedünk a jógaterápiával!

 

Egyes betegségekkel csak akkor foglalkozunk, ha már tüneteink vannak. Ha éppen minden rendben van, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a prevencióról, pedig ma már számos módszer létezik arra, hogy odafigyelve testünk jelzéseire, megelőzzük a problémákat. Az egyik ilyen módszer a jógaterápia, mely mind a betegségek prevenciójában, mind a már meglévő problémák rehabilitációjában segítséget nyújthat.

A jóga gyógyító ereje évezredek óta ismert. Erre az alapgondolatra épül a jógaterápia. A módszer a betegségeket pszichikai, lelki és spirituális szinteken közelíti meg, melyek a közvetlen tapasztalás útján kapcsolódnak össze. Ez az elv különbözteti meg a jógaterápiát a nyugati fizio- és pszichoterápiától. Az egészségügyben tett kutatások bizonyítják, hogy az alternatív terápiák között ez a leghatékonyabb. A modern jógaterápia egy egyértelmű, kézzel fogható tudományág, mely a tradicionális jóga és a modern medicina házasságából született. Éppen ezért ez a módszer több mint egyszerű jógagyakorlás. A jógaterápia komplex, az ember minden működési síkjára ható tudományos módszer. A legutóbbi vizsgálatok eredményei bebizonyították, hogy a jóga kulcsfontosságú a betegségek kezelésében, úgymint a szívbetegségek, a csontritkulás, a cukorbetegség, asztma, álmatlanság, migrén, gerincferdülés, hátfájás, allergia, székrekedés, menopauza stb. Emiatt nemcsak használni, hanem ártani is lehet vele, ezért csak olyan jól képzett szakember irányításával érdemes gyakorolni, aki a betegségekről és a jóga hatásairól is megfelelő tudással rendelkezik.

Ma már olyan professzionális, a Yoga Alliance nemzetközi szervezet követelményrendszerét szem előtt tartó jógaterápia képzések is elérhetők az IWI keretein belül, melyek célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik a különböző jógagyakorlatok terápiában alkalmazható lehetőségeit, a légző gyakorlatokat, relaxációs, meditációs technikákat, illetve azok élettani hatásait, valamint az általános anatómiát, élettant, általános egészségtannal kapcsolatos ismereteket. Olyan tudásanyagot kapnak a képzés résztvevői, mely számos területen hasznosítható, nem csak jógaoktatók számára nyújt gyakorlati pluszt munkájuk során, hanem a védőnők, mozgásterapeuták, gyógytornászok számára is hasznos ismereteket nyújtanak mindennapi munkájuk során.

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ha megtudod, milyen jó hatással van rád a maszturbáció, még ma éjjel nekikezdesz!

Ha megtudod, milyen jó hatással van rád a maszturbáció, még ma éjjel nekikezdesz!

Köztudott, hogy önkielégítést végezni remek érzés, de gondoltad volna, hogy az egészségre is kiváló hatással van? Nézzük, mire jó, ha maszturbálsz!

Tovább »
2 amatőr detektíveknek való fejtörő! - Lássuk, hogy birkózol meg velük!

2 amatőr detektíveknek való fejtörő! - Lássuk, hogy birkózol meg velük!

Nem csak úgy tudod jó kondiban tartani az agyadat, hogy örökösen csak osztol meg szorzol vagy memóriajátékokat játszol. Úgyis csinálhatod, mint a profik, a nagy detektívek, akik gondolkodással, logikázással tréningezik az elméjüket! Hoztunk már két ilyen fejtörőt, amiből mindjárt ki is fog derülni, milyen detektív lennél!

Tovább »
Mely érzelem hat rád mostanában? - A virágnyelvből kiderül

Mely érzelem hat rád mostanában? - A virágnyelvből kiderül

A virágokat évszázadok óta érzelmeink közvetítőjeként használjuk. Társunknak, családtagjainknak, barátainknak egy-egy szál virággal mondjuk el, hogy fontosak a számunkra. Azonban vannak pillanatok, amikor nem vagyunk egészen tisztában azzal, hogy milyen folyamatok is zajlanak bennünk, ilyenkor az a virág, amelyik igazán vonzz, rámutathat valódi érzéseinkre.

Tovább »

Kalkulátor

Horoszkóp és őrangyalok

Az angyalok a mennybolt csillagai között élnek. Minden csillagjegynek és bolygónak van őrangyala. Ha sikeresen kapcsolatba szeretnél lépni a saját őrangyaloddal, akkor az asztrológia jó kiindulópont lehet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Ariella

Spirituális tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Ariella

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép