KÖZÉRZET

Mi is az a Bach-virágterápia?

Szerző:
Szabó Anna
A nevéből már sejthetjük, hogy ez a terápiás módszer a növényeket, virágokat hívja segítségül. Azonban nem minden növény hasznos az emberi szervezet számára. Ennek megértéséhez egy kicsit ismerkedjünk meg az energiamezővel.
Mára már egyértelműen bebizonyítottá vált, hogy minden élőlényt energia mező vesz körül.

A növényeket energiájuk szerint 3 nagy kategóriába sorolhatjuk:

- Mérgező növények - az emberi szervezetnél alacsonyabb rezgéssel rendelkeznek

- Fűszernövények - az emberi szervezettel azonos szintű rezgéssel rendelkeznek

- Gyógynövények - az emberi szervezetnél magasabb rezgéssel rendelkeznek.

A gyógynövények hagyományos alkalmazásánál a bennük található hatóanyagukat hasznosítjuk, melyek remek gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, vizelethajtó, stb. képességükkel sietnek segítségünkre.




Egy újfajta felhasználás

Dr. Edward Bach a gyógynövényeknek egy újfajta felhasználását dolgozta ki. Ez a módszer a növények rezgését (frekvenciáját) hasznosítja, mely információt közöl szervezetünkkel. Mindegyik növény más „energiával” rendelkezik, mely megfeleltethető az ember egy-egy lelki frekvenciájával.


Azonban nem szabad összekeverni a homeopátiával, hiszen ezeknek az esszenciáknak nincs potenciájuk. Adagolási mennyiségük nem változtatja meg a hatás kifejtésének a „helyét”. Ezek a készítmények a lélekre hatnak – ami által azonban szintén hatást gyakorolnak a testi problémákra is – de nem ez a hangsúlyos.


{KIRALYLANY}
Hogyan is működik ez a gyakorlatban?

Ha valaki valamilyen oknál fogva elvesztette önbizalmát, akkor energia mezőjében az ehhez tartozó frekvenciában torzulás keletkezik, így kishitűvé válik. A Larch esszencia szedésével azonban szépen lassan, finoman - a szervezet megterhelése nélkül -, ez a negatív helyzet elmúlik, és ismét a megfelelő önbizalommal élheti életét.


A következő cikk témája: Hogyan segít a Bach-virágterápia a depresszióban.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL