GASZTRO

Mini málnás túrótorta

Szerző:
Szabó Anna
Ismét egy sütés nélküli finomságot hoztunk, mely pillanatok alatt összeállítható, utána már csak a hűtőben kell egy-két órácskát eltöltenie.  A jól lehűtött túrókrémet  és a kissé pikáns málnapépet bizony nagyon jólesik elfogyasztani ilyenkor nyáron.

 

Hozzávalók 4 nagyobb szuflé formához


- 25 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 18 g zselatin (por)
- málna


Málnapép hozzávalói


- 20 dk málna
- cukor
- vaníliás cukor


Elkészítés


Olvasszuk fel a vajat, és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejet, és a tejszínt öntsük egy edénybe, melegítsük fel forráspontig, majd a tűzről levéve, állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint, és keverjük simára, csomómentesre. Ezután adjuk hozzá a cukrot, és a vaníliás cukrot.

Tegyük egy tálba a túrót, adjuk hozzá a kissé lehűtött vajat, a cukros, zselatinos tejet, a reszelt citromhéjat, majd botmixerrel pépesítsük, hogy teljesen sima állagú legyen.

A szuflé formákat béleljük ki fóliával, mindegyiknek az alját rakjuk ki málnaszemekkel, óvatosan kanalazzuk rá a túrós krémet, majd tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

A maradék málnát tegyük fel főni ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, majd és folyamatos keverés mellett főzzük kb. 5 percig. A tűzről levéve passzírozzuk át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, végül teljesen hűtsük le.

Tálalás előtt a megdermedt tortát fordítsuk rá egy tányérra, óvatosan húzzuk le róla a fóliát, és kanalazzuk köré a málnapépet.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL