GASZTRO

Fehér csokis sajttorta málnaöntettel

Szerző:
Szabó Anna
Hétvége lévén ebéd után elengedhetetlen a finom desszert.  Most az egyszerűség kedvéért egy sütés nélküli, fehér csokoládés sajttorta receptet hoztunk. Az egész desszert összeállítása nem tart fél óránál tovább, így aztán kevés idővel rendelkezőknek, vagy éppen kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánljuk, mert ezzel a tortával, biztos a siker.

 

Hozzávalók 20 cm-es tortaformához


- 15 dkg Győri édes kakaós keksz
- 8 dkg vaj
- 15 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín)
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj


Elkészítés


Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Keverjük alaposan össze, majd öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és hagyjuk visszahűlni. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a felolvasztott, és kihűlt csokoládét. A habtejszínt verjük kemény habbá, és apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés masszához.

A megdermedt kekszes alapról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és kanalazzuk rá a habos krémet. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen. Közben el lehet készíteni a málnaöntetet.


Málnaöntet


- 20 dkg málna
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- őrölt fahéj
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 dl víz


A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, a porcukorral és az őrölt fahéjjal főzzük 3-4 percig - közben óvatosan keverjük meg. A keményítőt keverjük simára a 1 ek vízzel, és csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük néhány pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt, kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL