Hozzávalók
- 1 csomag zöld spárga
- 1 nagyobb sárgarépa
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- só
- őrölt színes bors
Elkészítés
A spárgákat egyesével hajlítsuk meg, és törjük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Szórjuk meg egy csipet sóval, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd öntsük le a főzővizet. (Forrástól számítva 4-5 perc főzés elég ahhoz, hogy még roppanós maradjon a spárga is és a sárgarépa is)
A vajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Keverjük össze, adjuk hozzá a roppanósra főtt spárgát, és a sárgarépát, ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá színes borsot, és nyomjuk rá a citromlevet. Óvatosan forgassuk, és melegítsük össze, majd zárjuk el a tűzhelyet, fedjük le a serpenyőt, és tálalásig tartsuk melegen.
Buggyantott tojás hozzávalói
- 4 db tojás
- 1 l víz
- 2 tk ecet
Elkészítés
Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá az ecetet. Egy tálba üssünk bele egy tojást. A forrásban lévő vizet keverjük meg egy kanállal, hogy örvény keletkezzen a közepén, majd vegyük kisebbre a lángot. Öntsük bele a tojást úgy, hogy a tál szinte beleérjen a vízbe, majd gyöngyözve főzzük 2-3 percig, hogy a sárgája még lágy maradjon. Végül szűrőkanállal emeljük ki a vízből, csepegtessük le, és tálalásig tartsuk melegen. A tojásokat egyesével készítsük el.
Tálaláskor halmozzuk a spárgás sárgarépát tányérra, helyezzük a tetejére a tojást és ízlés szerint sózzuk meg, így kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK