GASZTRO

Spárga és sárgarépa fokhagymás vajban, buggyantott tojással

Szerző:
Szabó Anna
Ha nem akarsz fél óránál többet eltölteni a konyhában, akkor feltétlenül ki kell próbálnod ezt a receptet. Ez az isteni étel nem csak ebédre, hanem egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

 

Hozzávalók

- 1 csomag zöld spárga

- 1 nagyobb sárgarépa

- 5 dkg vaj

- 3 gerezd fokhagyma

- 1/2 citrom leve

- só

- őrölt színes bors

Elkészítés

A spárgákat egyesével hajlítsuk meg, és törjük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Szórjuk meg egy csipet sóval, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd öntsük le a főzővizet. (Forrástól számítva 4-5 perc főzés elég ahhoz, hogy még roppanós maradjon a spárga is és a sárgarépa is)

A vajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Keverjük össze, adjuk hozzá a roppanósra főtt spárgát, és a sárgarépát, ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá színes borsot, és nyomjuk rá a citromlevet. Óvatosan forgassuk, és melegítsük össze, majd zárjuk el a tűzhelyet, fedjük le a serpenyőt, és tálalásig tartsuk melegen.

Buggyantott tojás hozzávalói

- 4 db tojás

- 1 l víz

- 2 tk ecet

Elkészítés

Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá az ecetet. Egy tálba üssünk bele egy tojást. A forrásban lévő vizet keverjük meg egy kanállal, hogy örvény keletkezzen a közepén, majd vegyük kisebbre a lángot. Öntsük bele a tojást úgy, hogy a tál szinte beleérjen a vízbe, majd gyöngyözve főzzük 2-3 percig, hogy a sárgája még lágy maradjon. Végül szűrőkanállal emeljük ki a vízből, csepegtessük le, és tálalásig tartsuk melegen. A tojásokat egyesével készítsük el.

Tálaláskor halmozzuk a spárgás sárgarépát tányérra, helyezzük a tetejére a tojást és ízlés szerint sózzuk meg, így kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL