GASZTRO

Meggyes-habos szelet

Szerző:
Szabó Anna
Mivel éppen érik a cseresznye is és a meggy is, nehéz lehet a döntés, hogy melyik kerüljön a süteménybe. Akárhogy is döntesz, a siker nem marad el, ha elkészíted el ezt az egyszerű, ám annál finomabb meggyes-habos szeletet.

 

Tészta hozzávalói 20 x 30 cm-es tepsihez


- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 3 ek forró víz
- 1 dl tej


Habos rész hozzávalói


- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 50 dkg meggy


Elkészítés


A tojások sárgáját verjük habosra a forró vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá először a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat. Szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és keverjük alaposan össze. Állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, majd addig keverjük, amíg sima masszát kapunk.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele egyenletesen elsimítva a tésztát, helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, hogy a tészta kellően átsüljön. Közben magozzuk ki a meggyet, és alaposan csepegtessük le.

A tojások fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már habosodik, adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, amíg jó kemény habot nem kapunk. A keményre vert habhoz óvatosan keverjük hozzá a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggyet, és kenjük rá egyenletesen a sütőből kivett tészta tetejére. Helyezzük vissza a sütőbe, kissé mérsékeljük a hőfokot, és 20-25 perc alatt süssük (szárítsuk) világos zsemleszínűre.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL