GASZTRO

Barackos málnás sütemény

Szerző:
Szabó Anna
Ez a recept azért egyszerű, mert csak az időigényes, amíg a leveles tészta felenged fagyott állapotából. Mindegy, hogy friss barackból, vagy éppen befőttből készítjük, a sütemény ugyanolyan finom, és amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. 

 

Hozzávalók


- 1 cs leveles tészta
- sárgabarack vagy őszibarack (befőtt is lehet)
- málna
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek barna cukor
- mandulaforgács

Elkészítés


Az előnyújtott leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni. Ha meg van, akkor tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a széleit hajtsuk be, hogy kb. 2 cm-es szegélyt kapjunk. Szórjuk meg a barna cukorral, és a vaníliás cukorral, majd osszuk el rajta a jól lecsepegtetett, és feldarabolt barackot, és a málnaszemeket. Végül a gyümölcsök tetejét szórjuk meg mandulaforgáccsal.

Helyezzük a tepsit előmelegített sütőbe, és magasabb hőfokon süssük kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre, hogy a tészta jó ropogós legyen. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL