Hozzávalók
- 10 dkg Győri Édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés
Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral, és a forráspontig hevített vajjal. Kanalazzuk bele a poharakba, az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele, majd tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Közben készítsük el a krémsajtos keveréket.
Krémsajtos réteg
- 20 dkg mascarpone
- 2 dl tej (3,5 %-os)
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 g zselatin (por)
A mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg. Amikor forrni kezd, vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint, majd kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.
Vegyük ki a hűtőből a poharakat, kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt krémsajtos, zselatinos keveréket, majd tegyük vissza, hogy teljesen megdermedjen. Közben készítsük el a málnás keveréket.
Málnás réteg hozzávalói
- 30 dkg málna
- 1,5 dl víz
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 10 g zselatin (por)
A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal, és reszelt narancshéjjal. Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok, ne kerüljenek bele. Tegyük vissza a málnapépet a tűzre, és forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.
Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget. Tegyük vissza, és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét málnaszemekkel díszítsük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK