GASZTRO

Málnás-kókuszos szelet

Szerző:
Szabó Anna
A málnaszezonnak köszönhetően szinte naponta terítékre kerülhetnek a málnás sütemények. Ez a sütemény nem túl macerás, viszont nagyon finom, így kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak vele - a siker garantált. A málnát pedig ízlés szerint lecserélhetjük  ribizlire, vagy éppen szederre.

 

Tészta hozzávalói 25 x 38 cm-es tepsihez

- 25 dkg liszt

- 12 dkg margarin

- 4 db tojássárgája

- 5 dkg porcukor

- 2 cs vaníliás cukor

- 1 cs sütőpor

- reszelt citromhéj

- 2 dl tej

- csipet só

Elkészítés

A puha margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat. Mindegyik hozzáadása után keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután alaposan keverjük össze, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejet. Addig keverjük, hogy egy sima állagú masszát kapjunk.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és egy spatulával egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, hogy szép világos zsemleszínű legyen a tészta. Közben készítsük el a tölteléket.

Töltelék hozzávalói

- 60 dkg málna

- 4 db tojásfehérje

- 20 dkg porcukor

- 2 cs vaníliás cukor

- 10 dkg kókuszreszelék

A málnát tegyük egy szűrőbe, alaposan mossuk meg, csepegtessük le. A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Addig verjük, míg egy közepesen kemény habot kapunk. A felvert habhoz először óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd az alaposan lecsepegtetett málnát. Ezt a habot kenjük rá az elősütött tészta tetejére, és egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük vissza a sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük a tetejét szép világos színűre. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd résnyire nyissuk ki az ajtaját, és úgy hagyjuk langyosra hűlni a süteményt. Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL