Hozzávalók
- 1 közepes zeller
- 2 db alma
- petrezselyemzöld
- 2 db tojás
- 1 ek liszt
- 0,5 dl tejszín
- só
- őrölt feketebors
- olaj
Hozzávalók
A zellert és az almát lereszeljük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt borsot, a tejszínt és a lisztet, majd jól összekeverjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a masszából kanállal kis halmokat teszünk bele. A kupacok tetejét kanállal kicsit nyomkodjuk le. Kis lángon szép lassan pirosra sütjük, majd óvatosan átfordítjuk és a másik felét is jól megsütjük Végül papírtörlőre, vagy szalvétára szedjük, hogy az olaj lecsepeghessen Húsok mellé köretként tálaljuk, de önmagában is nagyon ízletes étel.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK