SZEX, SZERELEM

Szexfantáziák - avagy fantáziálás a szexről

Szerző:
Szabó Anna
Mi a hosszú és jó párkapcsolat titka? Az őszinteség, az odafigyelés, a feltétel nélküli, odaadó szeretet? Ezek lényeges tényezők, de legalább ennyire fontos, hogy ne hagyjuk kialudni az egymás iránti szexuális vágyat sem. Ennek fenntartásában jelentős szerepet játszanak a szerepjátékok és a szexuális fantáziák, melyek segítségével újra meg újra elcsábíthatjuk partnerünket, és izgalmas kalandokat élhetünk át.

 

A változatosság gyönyörködtet – szól a mondás, mely az élet bármely területére igaz, beleértve a szexualitást is. A szexuális fantáziák és szerepjátékok sokszor nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy hosszú, boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élhessünk partnerünkkel. Ezt az állítást Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője (FECSM) is alátámasztja, aki szerint főképp a tartósabb párkapcsolatnál szokták színesíteni szerepjátékokkal az együttléteket, de vannak, akik már rövid együttlét után is szívesen öltenek magukra különböző szerepeket.


A tanítónő-diák, az ápolónő-beteg, a főnök-beosztott vagy a rosszlány figura talán a leggyakoribb és legkedveltebb szerepek, melyekhez gyakran jelmez is társul. Míg az előzőek inkább a férfiak fantáziájának kedveznek, a nők sokszor szívesen veszik, ha párjuk a videóban látottakhoz hasonlóan szerelő vagy kétkezű munkás bőrébe bújik”- nyilatkozta a téma kapcsán a szakértő. „Sokan például mikulás vagy húsvét környékén, egy ilyen beöltözéssel ajándékozzák meg partnerüket.


A szexuális fantáziákat tekintetve a legtöbb nem túl extrém, inkább a helyszín és időzítés szempontjából változnak a variációk. „A liftben vagy tengerparton, esetleg a lebukás veszélye melletti szeretkezés vágya elég gyakori. Ugyanígy az út szélén egy légyott az autóban. A férfiak talán leggyakrabban a több nővel való szeretkezésről álmodoznak, amelyhez hasonló fantáziák a nőktől sem idegenek, csak ilyenkor esetleg a férfiak vannak túlsúlyban” - mondta Dr. Erős Erika.


Az erről szóló kisfilmet tekintsd meg itt >>

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL