SZEX, SZERELEM

Amikor a jó szex ereje határozza meg a napodat

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne ismerné azt a leírhatatlan érzést, amikor egy jól sikerült éjszaka vagy egy kifejezetten kellemes reggeli szeretkezés után elhagyja a szerelmi fészket, de a gondolatai még mindig az előtte történtek körül cikáznak. A hódítást követő első lépések valóságos diadalmenetként hatnak, amely során elégedettség és boldogság ül ki az ember arcára. De mi okozza ezt az eufóriát?

 

A Durex és a MoFilm közös kisfilmjében is ilyen szerelmeseket láthatunk, amint kilépnek az ajtón. Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője (FECSM) szerint mind a nők, mind a férfiak egyetértenek abban, hogy az egész napjukat meghatározza, ha egy jól sikerült éjszakát követően párjuk mellett ébrednek, vagy ha a reggel is egy jó szeretkezéssel indul.


A szeretkezésnek számos testi, illetve lelki hatása lehet, ami nemenként és egyénenként egyaránt változhat. A szakértő szerint a nők általában úgy fogalmaznak: „szebbnek, vonzóbbnak érzik magukat” és úgy érzékelik, hogy mások is észreveszi rajtuk a gyönyört, amit az elmúlt órák okoztak nekik. A férfiakat hasonló bizsergés szokta átjárni, de róluk a tesztoszteron emelkedettsége sugárzik.


Az általános szex utáni állapotot nehéz pontosan körülírni, azonban talán a testben szétáradó jóleső ellazultság, és egyben energikus érzés, a könnyed légzés valamint a hasi bizsergés, amivel leginkább jellemezhető” – mondta Dr. Erős Erika. „Ezt az emelkedett és boldogsággal teli lelkiállapotot tükrözi a filmben is látható, magabiztosságot sugárzó testtartás, az emelt, büszkeséget sugalló fejtartás és egyenes tekintet, valamint az elégedett arckifejezés, amelyben gyakran van egy enyhe kihívás is” – tette hozzá a szakértő.


Ez utóbbi teszi teljessé a filmen is látott diadalmenetet, mely során akarva-akaratlanul is tudatjuk környezetünkkel, hogy igenis fergeteges szexuális élményben volt részünk, mely akár egész napra is energiával tölt fel bennünket.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL