Hozzávalók
- 10 dkg zöld lencse
- 10 dkg spenót
- 1 db szárzeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 ek olívaolaj
- 7 dl zöldség alaplé
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 6 szelet bacon szalonna
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a sárgarépát, és a zellert pedig kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesedik, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát, és a szárzellert, majd kevergetve pároljuk még néhány percig. Ezután adjuk hozzá a lencsét, keverjük alaposan össze, öntsük fel a zöldség alaplével, és ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval, majd főzzük puhára.
Amikor a lencse már megpuhult adjuk hozzá a spenótot és főzzük még néhány percig, hogy a spenót megfonnyadjon. Vegyük le a levest a tűzről, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt és forraljuk fel még egyszer.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, helyezzük bele a baconszeleteket és süssük szép pirosra, ropogósra. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg tejszínnel, és morzsoljuk rá a ropogósra sütött bacont.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK