GASZTRO

Spenótos lencsekrémleves bacon szalonnával

Szerző:
Szabó Anna
Egy bő fél óra alatt elkészül ez az isteni krémleves, így minden spenótkedvelőnek bátran ajánljuk az elkészítését. A friss spenótlevelek, a zöldségek, és a zöld lencse (természetesen bármilyen lencsével elkészíthető) igazán jól illenek egymáshoz.

 

Hozzávalók

- 10 dkg zöld lencse
- 10 dkg spenót
- 1 db szárzeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 ek olívaolaj
- 7 dl zöldség alaplé
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 6 szelet bacon szalonna

Elkészítés


A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a sárgarépát, és a zellert pedig kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesedik, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát, és a szárzellert, majd kevergetve pároljuk még néhány percig. Ezután adjuk hozzá a lencsét, keverjük alaposan össze, öntsük fel a zöldség alaplével, és ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval, majd főzzük puhára.
Amikor a lencse már megpuhult adjuk hozzá a spenótot és főzzük még néhány percig, hogy a spenót megfonnyadjon. Vegyük le a levest a tűzről, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt és forraljuk fel még egyszer.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, helyezzük bele a baconszeleteket és süssük szép pirosra, ropogósra. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg tejszínnel, és morzsoljuk rá a ropogósra sütött bacont.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL