GYERMEK

Készülj fel a gyermekáldásra

Szerző:
Szabó Anna
Kérdések és válaszok tömkelege... A tervezgetésre jellemző kérdések: Mire kell vigyázni, mit kell tennem ahhoz, hogy minden tökéletes legyen. Egészséges babát akarunk.


A legelső feladataid közé tartozzon:

- Beszélgessetek pároddal a babáról.
- Minél több információt gyűjts a női test felépítéséről, olvass sokat erről a témáról.
- Az egészségtelen ételek teljes mértékű kiiktatása étrendedből.
- Fordíts nagyobb hangsúlyt a testmozgásra.
- Kutasd fel családfádat.

Kérdezgesd hozzátartozóidat arról, hogy milyen típusú krónikus betegségek fordultak elő családodban. Teljes vérkép, kérj háziorvosodtól beutalót egy komplett kivizsgáláshoz. Kérj tanácsot, melyik kórház a legalkalmasabb minden szempontból.
- Ami végképp lebegjen a szemed előtt: Szeretkezni.
A babát nem a gólya hozza. Harmonikus, romantikától ittas esték eltöltése szerelmeddel. Gyertyafény, zene…

Minél többször beszélgessetek pároddal a születendő babáról. Nem csak azért, hogy megbizonyosodjatok arról, hogy a boldog családi idill, a nagy egyetértésről alkotott kép kell megegyező –e mindkettőtök számára. Ne a gyerek legyen a kettőtök közötti kapocs, amely összeköt benneteket és, az esetleges felszín alatti problémák majd ezért oldódnak meg.

 







Legnagyobb hibának tudható be az az elképzelés, ha: egy széthulló kapcsolat megmentéséhez a születendő gyereketeket szeretnétek felhasználni, mint úgynevezett ’’békebírót.

Határozott téves elképzelés minden szempontból. Mindkettőtöknek alaposan át kell gondolni a dolgot, hogy a későbbiekben minden rendben működhessen.

Kutass a családfádban:

Nagyon fontossá válnak azok az öröklött genetikai tulajdonságok, melyek felett régen egyszerűen elsiklottunk. Bizonyos betegségek, rendellenességek öröklődhetnek.


Ilyen öröklött betegség lehet a diabétesz, a magas vérnyomás (hipertónia), vérszegénység, vérzékenység, izomsorvadás, különféle kromoszóma-rendellenességek.
Az ikerszülés is családon belül öröklődik.



Tipp:
Kérj családtervezési tanácsot háziorvosodtól. Ha szükséges, keress fel egy genetikust, aki minden örökletes betegség felmerülő kérdéseit tisztázhatja számodra.


Ügyelj egészségi állapotodra:

Ha bármilyen hosszantartó, elhúzódó betegségben szenvedsz, feltétlenül konzultálj háziorvosoddal. Gyermeket szeretnél, így mindenképp ki kell zárni minden esetleges fennálló problémát, amely bármilyen rendellenességet okozhat.


A túlzott soványság is csökkentheti a megtermékenyülést. Túlsúlynál a diétázás gondolatát azonnal el kell kerülni. Áldott állapotban nélkülözhetetlen a vitamindús étkezés. Vashiány veszélye merülhet fel, hiszen ne feledd, ha gyermeked táplálod. Rengeteg energiára lesz szükséged.

A tápanyagot, fehérjét tőled kaphatja meg a baba.

A dohányzás függőséget okozhat már a magzati életben.


Semmiképp sem szabad áldott állapotban dohányozni. Kerüld a serkentőszereket. Csínján bánj a kávéval is.


A testmozgás, mint pl: úszás, séta, terhestorna remek hatással lehet rád és a babára.

A termékenységről:

Rendkívül fontos az időzítés. Figyelembe kell venned éveid számát, a menstruációs ciklusod napjait. Egy nő számára a húszas évei jelentik az ideális kort a gyermekvállalásra. Húsz éves kor alatt megnő az esély, hogy koraszülött baba születik, kis súly, életképtelenség.
Harminc év felett sokkal több komplikációra van esély.
Kromoszóma-rendellenesség léphet fel.
A lehető legideálisabb időpontot kell kiválasztanotok a fogamzásra.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL