GASZTRO

Kókuszos, kókuszkrémes rolád

Szerző:
Szabó Anna
Ha szeretnél egy nagyon finom, krémes, habos süteményt sütni, melyet a diéta alatt valamivel kisebb bűntudattal lehet elfogyasztani, próbáld ki ezt az isteni roládot. Maradék tojásfehérje felhasználására is nagyon alkalmas ez a recept, és az sem elhanyagolható szempont, hogy liszt nélküli, és édesítőszerrel is megsüthető.

 

Hozzávalók – a roládhoz

- 4 db tojásfehérje

- 10 dkg porcukor + néhány csepp édesítő

- 1/2 citrom leve

- 5 dkg kókuszreszelék

- 2 tk sütőpor

- 3-4 ek kakaó

Elkészítés

A tojásfehérjét habbá verjük, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, a porcukrot, és néhány csepp édesítőszert. Ezután beleszitáljuk a kakaót és a sütőport, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, ráöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük, mint a piskótatekercs tésztáját.

A sütőből kivéve deszkára fordítjuk a megsült tésztát, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy nyirkos konyharuhával letakarjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt a tészta, a sütőpapír segítségével feltekerjük, majd megkenjük a közben elkészített krémmel kívül-belül.

Krém hozzávalói

- 3 dkg kókuszreszelék

- 2 dl Hulala (v. habtejszín)

- édesítőszer

- 2 cs vaníliás cukor

- 25 dkg mascarpone

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.

A Hulalát kemény habbá verjük, majd óvatosan a kókuszos krémhez keverjük. A tésztát megkenjük a krém felével, óvatosan feltekerjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a külső felét is. Végül a krém tetejére ízlés szerint kakaóport szitálunk.

Tálalás előtt legalább egy órára hűvös helyre tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL