GASZTRO

Zöldséges-tojásos sült rizs wokban

Szerző:
Szabó Anna
Igaz, hogy ez a recept nem tartalmaz húst, ennek ellenére rendkívül laktató, kiadós, és nem utolsó sorban, nagyon finom ebédet tálalhatunk fel, ha elkészítjük.

 

Hozzávalók

- 12 dkg barna rizs (előfőzött)

- 2 db sárgarépa

- 1 db paszternák

- 10 dkg zöldborsó

- 1 db lilahagyma

- 3-4 db tojás

- só

- őrölt fehérbors

- sajt

- 2 ek olívaolaj

Elkészítés

A rizst a tasakon lévő leírás szerint puhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.

A wokban felhevítjük az olajat, és a hagymát 1-2 perc alatt üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott sárgarépát és a paszternákot, és pár perc alatt roppanósra pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót (amennyiben fagyasztottat használunk, nem kell felengedni, mehet fagyosan a zöldségekhez) és néhány perc alatt puhára pároljuk.

A puhára párolódott zöldségeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a készre főzött, kihűtött rizst és óvatosan összeforgatjuk. A közepébe egy mélyedést csinálunk, majd az előzőleg villával felvert tojásokat beleöntjük. Óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze, kevergetve készre sütjük. Végül a tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk, hogy kissé ráolvadjon.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL