Hozzávalók
- 1 db sárgadinnye
- 2-3 ek méz
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl édes fehérbor
- 2 dl tejszín
- őrölt fahéj
- málna
- mandulaforgács
Elkészítés
A dinnye húsából először vájjunk ki néhány golyót, amit csak az elkészült levesbe teszünk bele. A megmaradt dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra, majd turmixoljuk le.
Egy edénybe habosodásig melegítsük fel a mézet, öntsük rá a leturmixolt dinnyét, adjunk hozzá 2 dl bort, vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat, majd forraljuk fel, és főzzük kb. 5 percig. Állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk fel újra (főzni már nem kell).
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a maradék bort, tegyük bele a kivájt dinnyegolyókat, majd alaposan hűtsük le.
Közben egy serpenyőben, állandó kevergetés mellett pörköljük világos zsemleszínűre a mandulaforgácsot. Tálaláskor merjük a lehűtött levest egy tányérba, majd szórjuk meg málnaszemekkel, és pörkölt mandulaforgáccsal.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK