GASZTRO

Réteges krém Peche Melba módra

Szerző:
Szabó Anna
A nyári melegben sokszor kizártnak tartjuk, hogy bekapcsoljuk a sütőt. Viszont sütés nélkül is nagyon finom desszertet lehet készíteni, példa erre ez a habos-gyümölcsös krém. Jól lehűtve, ebéd után jóleső érzés lesz elkanalazgatni ezt a finom desszertet.

 

Hozzávalók

- 10 dkg Győri Édes keksz

- 1/2 citrom leve + 1 ek víz

- 1 cs vaníliás cukor

- 25 dkg málnapüré

- 1 cs Aranka vaníliás krémpor + tej (főzés nélküli)

- 2 dl Hulala (v. habtejszín)

- 4-5 db nektarin

Elkészítés

A citromlét keverjük össze a vízzel, és a vaníliás cukorral, a nektarint vágjuk kisebb kockákra. A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipetnyi fahéjjal, vaníliás cukorral, főzzük néhány percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a pürébe. Ezután teljesen hűtsük ki.

Egy tálba tördeljük bele a kekszet, majd locsoljuk meg a citromos keverékkel. Keverjük hozzá a feldarabolt nektarint, és öntsük rá a málnapürét. (A málnapüréből tegyünk félre egy keveset a díszítéshez.)

A főzés nélküli Aranka krémport verjük fel a tasakon lévő előírás szerint a tejjel, majd az elkészült krémet kanalazzuk rá egyenletesen a málnapép tetejére.

A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük kemény habbá, majd halmozzuk rá a vaníliás krémre. Díszítsük cikkekre vágott nektarinnal, és csorgassuk rá a félretett málnapürét. 1-2 órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és kellően lehűljön.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kis tálkákba, vagy poharakba kanalazva kínáljuk!

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL