GASZTRO

Készíts ínycsiklandó rizottót vacsorára!

Szerző:
Szabó Anna
Gyorsan elkészül, és biztosan elfogy még abban a szent pillanatban. Nem mostani találmány az is biztos, de még a mai napig is megnyaljuk utána mind a tíz ujjunkat.

A rizottó alapja a rizs, majd hozzájönnek a választott jelleget adó anyagok. Egyszerű és finom.

Szárnyasmáj-rizottó

Hozzávalók:
 
- 1000 g szárnyas máj (Lehet szívvel vagy szív nélkül is csinálni. Tipp: Ha szívvel együtt pirítod a májat, érdemes előtte a szívet félbevágni, hogy hamarabb megpuhuljon)
- 600 g rizs
- 250 g vaj vagy margarin
- 300 g gomba
- 80 g vöröshagyma
- 250 g zöldborsó
- 150 g reszelt sajt (pizza mozzarella)
- 1 csomó petrezselyem (Tipp: friss petrezselyem helyett nyugodtan használhatsz szárított petrezselymet is)
- majoránna
- őrölt fehér bors

A megtisztított, megmosott gombát, szárnyas májat egyforma kockákra vágjuk. Forró vajban vagy margarinban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát és a májat. Hirtelen lepirítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, sózzuk és majoránnával, borssal fűszerezzük. Összekeverjük az elkészített párolt rizzsel, majd hozzákeverjük a főtt zöldborsót. A reszelt sajt felét is összekeverjük a rizottóval, a többi sajtot a tetejére szórjuk. (Szépen, ízlésesen tálalva egy levescsészébe nyomkodva, majd a tányérra borítva formázhatjuk.)

Garnélás-rizottó

Hozzávalók:

- 1600 g mirelit garnéla
- 250 g vaj vagy margarin
- 600 g rizs (Készítheted jázmin rizsből is. Főzési különbsége a hagyományos és a jázmin rizsnek , hogy a jázmin rizs párolását félbe vágott citrommal együtt készítsük. Pikáns ízhatást kölcsönöz ezzel ételünknek.)
- 50 g vöröshagyma
- tengeri só
- őrölt fehér bors
- 200 g konzerv kukorica (felhasználás előtt szűrjük le)

Forró vajban vagy margarinban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a garnélát. Fedő nélkül pároljuk, mert sok levet enged. Ha már kellőképpen elpárolgott a garnéla leve, hozzátehetjük a konzerv kukoricát. Átforgatjuk kicsit, hogy átforrósodjon a kukorica is. Az elkészült rizzsel összekeverjük a garnélás ragut.


A rizottó hazájában, Olaszországban a rizst jelleget adó alaplével (pl. pecsenyelé) kásásra főzik és így adják hozzá a jelleget adó anyagokat és a reszelt sajtot

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL