GASZTRO

Cseresznyés pite

Szerző:
Szabó Anna
Egy nagyon finom süteményt hoztuk most nektek.  Mivel már érik a cseresznye és a meggy, mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a receptet. A pite ugyanis akár egy délutáni kávé, vagy egy finom tea mellé, de egy kiadósabb leves kísérőjeként, második fogásnak is megállja a helyét. Langyosan egyszerűen nem lehet abbahagyni, annyira eteti magát.

 

Hozzávalók - 25 x 39 cm-es tepsihez

- 50 dkg cseresznye

- 30 dkg liszt

- 15-20 dkg kristálycukor

- -csipet só

- 1 cs sütőpor

- 3 egész tojás

- 2 cs vaníliás cukor

- 1 dl étolaj

- 4 dl tej

- reszelt narancshéj (szárított)

- 2 dkg vaj

- 5 dkg barna cukor a tepsi szórásához

Elkészítés

Először a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval, és a kristálycukorral.

Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a narancshéjat, az olajat, és a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Ezután fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez úgy, hogy egy sima masszát kapjunk.

Néhány percre előmelegített sütőbe helyezzük az üres tepsit, hogy felmelegedjen, majd kivesszük, és sütőpapírral kibéleljük. Kenjük meg a vajjal, egyenletesen szórjuk rá a barna cukrot, pakoljuk rá a kimagozott cseresznyét, majd az előzőleg összekevert tésztát óvatosan öntsük rá a gyümölcs tetejére.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig, hogy a teteje szép aranybarna legyen. Ha elkészült, a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL