GASZTRO

Duna hullám

Szerző:
Szabó Anna
Tésztája puha és szaftos, a krém édességét pedig ellensúlyozza a kissé savanykás meggy. A csokoládémázzal pedig megkoronázzuk ezt a finom süteményt.

 

Tészta hozzávalói - 22 x 32 cm-es tepsihez

- 30 dkg liszt

- 25 dkg Vénusz margarin

- 25 dkg porcukor

- 6 db tojás

- 1/2 cs sütőpor

- 1 cs vaníliás cukor

- 2 ek kakaó

- 1 üveg meggybefőtt (vagy frissen szedett meggy) a szóráshoz

Elkészítés

A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a margarinos, tojásos masszához. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan keverjük össze. Az összekevert tésztát osszuk el kétfelé, az egyik feléhez keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig a kakaót.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a sárga tésztát. Szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel, majd öntsük rá a barna tésztát is, melynek tetejét egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és a tepsiben hűtsük ki egészen.

Krém hozzávalói

- 2 cs vaníliás pudingpor

- 4 dl tej

- 25 dkg Vénusz margarin

- 20 dkg porcukor

Krém elkészítése

A pudingport keverjük össze a cukorral, és egy kevés tejjel hígítsuk, hogy egy sima krémet kapjunk. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt főzzük sűrűre, és hűtsük ki egészen.

A margarint kezdjük el kikeverni egy kevés, teljesen kihűlt pudinggal, majd állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá a többi pudingos masszát is. Ezután a pudingos krémet egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tészta tetejére.

Csokoládémáz

- 20 dkg tortabevonó csokoládé

- 3 ek étolaj

A csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, majd kanalazzuk hozzá az étolajat. Gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és keverjük simára. Ezután vonjuk be vele a pudingos krém tetejét. Mielőtt még teljesen megdermedne a csokoládé, ízlés szerint jelöljük be a szeleteket.

Tegyük néhány órára hideg helyre a süteményt, hogy az ízek kellően összeérjenek, majd tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL