DIVAT

Az idei ősz egyik legtrendibb anyaga; a szőrme

Szerző:
Szabó Anna
Most bárki kinézhet úgy, mint egy pogány istennő! Az idei ősz a szőrméről és az irháról szól. Bárhogyan is érzel ezzel kapcsolatban, készülj fel arra, hogy rengeteg szőrméből készült és szőrmével díszített kabátot, dzsekit és kiegészítőt fogsz látni.
Ha egyből arra gondolsz, hogy az életstílusodhoz nem illik a szőrme, akkor gondolkozz el egy kicsit! A trendek arra valók, hogy jókedvre derítsenek, nem pedig arra, hogy halálosan komolyan vegyük őket. Az lehet, hogy nem a szőrmekabát a megfelelő viselet a parkolóőri munkához, de miért ne dobhatnád fel a szokásos télikabátodat egy valódi vagy műszőrme sállal? Bármilyen irreálisnak is tűnnek néha a trendnek, mindegyiket át lehet formálni úgy, hogy bárki viselhesse őket.


Házi feladat

Először is végezz egy kis kutatómunkát! Az biztos, hogy a boltok tömve lesznek szőrmével és irhával, de ha nem akarod, hogy egy túlbuzgó eladó rád tukmáljon valamit, amit aztán később megbánsz, nézegess internetes oldalakat és magazinokat, hogy pontosan tudd, mire is vágysz, és mennyit vagy hajlandó költeni rá. Nagyon könnyű túlzásokba esni, amikor vásárolni megyünk, különösen akkor, ha bőven van miből költeni.




A műszőrme

Ha nem érzed jól magad igazi állati szőrmében, vagy túl drágának találod, akkor vegyél műszőrmét. A különbséget a legtöbb ember úgysem veszi észre, mert a műszőrme kinézetre és tapintásra is teljesen olyan, mint az igazi – kivéve persze a szakértők számára. A lényeg az, hogy meleg és kényelmes legyen, és fenségesen érezd benne magad.


Az igazi

Ha úgy döntesz, hogy neked csakis valódi szőrmebundád lesz, akkor készülj fel lelkileg – a szőrmebunda nem olcsó mulatság, ezért lehet, hogy sokáig kell rá spórolnod. A szőrmebunda emellett befektetés is, hiszen egész életedben hordani fogod. Éppen ezért érdemes sokat kutatni, mielőtt vásárolni indulsz, nehogy olyasmire dobd ki a pénzed, ami aztán mégsem fog tetszeni. A valódi szőrmét emellett ápolni is kell. A meleg évszakokra add be a tisztítóba vagy a szőrméshez megőrzésre a bundát, ott majd szakértő kezek fognak vigyázni rá.




A szőrmedíszítés

Ha a szőrmebundát túlzásnak tartod, vagy nem tudnál vele mit kezdeni, akkor a szőrmedíszítésű ruhák és kiegészítők nyújtják számodra a tökéletes megoldást. Ebben a szezonban például a szőrmegallérral díszített pulcsik hódítanak. A pulcsikat ráadásul az utcán is tudod hordani melegebb időben, úgyhogy jobban megéri ilyesmire költeni. Emellett beszerezhetsz szőrme- vagy irhadíszítésű táskát, csizmát, dzsekit és kalapot is.

A szőrme most már nem csupán estélyeken és gálákon hordható

Az ősz többi trendjéhez hasonlóan a kiöltözés ismét divatba jött. Ebben az esetben pedig a sikkes és a hétköznapi ötvözésétől se riadj vissza. Ha például sportos és lányos szeretnél lenni, akkor nyugodtan hordhatsz túranadrágot és sportcipőt a szőrmedzsekidhez. Hosszú őszi sétákra pedig vegyél fel túranadrágot, sportos szandált vagy cipőt, gyapjú garbót és szőrmemellényt. A szőrmével csak egyetlen egy baj van: nem lehet egész évben hordani.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL