SZEX, SZERELEM

Most ne szexeljünk... fáradt vagyok

Szerző:
Szabó Anna
Ha a kapcsolatodban egyre sűrűbben hangzik el ehhez hasonló mondat, akkor bizony ott valami nagyon nem stimmel. Vajon miért van ez és mi a megoldás?

 

Egy unalmas, megszürkült kapcsolatban egyre kisebb a motiváció arra, hogy összebújjanak a párok. Csökken a vonzalom, mely a szexuális vágy csökkenését is eredményezheti. Ritkulnak az együttlétek, lehet, hogy a másiknak való örömszerzés már nem is fontos.

A fáradtság a túlzott kimerültség is oda vezethet, hogy jobban vágyik az ember egy kiadós alvásra, mint egy kiadós szexre

Ha ezek jellemzők a te kapcsolatodra is, akkor szerinted mindez meddig tartható állapot? Kinek jó ez? És ha nem jó egyikőtöknek sem, akkor vajon mi lesz a megoldás?
A testiség sok más tényező mellett, de egy nagyon fontos, hangsúlyos tényező egy párkapcsolatban. Ha nem kielégítő a szex, akkor az a kapcsolat más vonatkozásaira is negatívan hat, míg ha a kapcsolat valamilyen okból nem megfelelő, akkor az ki fog hatni a szexuális életre, annak minőségére, és mennyiségére is.


Persze mindez ellentétes előjellel is érvényes, vagyis, ha sikerül a szexuális nehézségeken felülkerekedni, és megoldást találni, akkor ez elősegíti a problémamegoldást más területeken is. Illetve, ha valamilyen párkapcsolati konfliktust sikerül rendezni, akkor a felek újra egymásra találhatnak az ágyban is. Mindenképpen meg kell beszélni a nehézségeket.


A baj gyakran a kommunikációban van. Azt hisszük, hogy tudunk kommunikálni, pedig nem tudunk. Az egyik azt hiszi, hogy a másik tud a bajáról, pedig honnan tudna, ha nem mondja el neki. Egymásra figyelés, kérdezés és beszélgetés helyett, a felek csak saját vélekedésüket, feltételezésüket forgatják a fejükben.

Ha csökken a vágy, akármi is az oka, feltétlenül beszéljetek róla!

A bajok elfojtásának rossz vége lehet: kiábrándulás, elkeseredettség, önbizalomvesztés, megcsalás, szakítás.

5 tanácsot szeretnék megosztani veled, amit minél előbb meg kellene fogadnod, ha negatívan változott a szexuális életetek.

{KEPGALERIA}

 

 Forrás: Párkapcsolatszervíz

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL