FÉSZEK

Virágosan jó Feng shui

Szerző:
Szabó Anna
A természetes csi erősítéséhez az otthonunkban – és ezzel együtt az energiamezőnk természetes energiával történő fokozott ellátása érdekében – meg kell találnunk a módját annak, hogy minél több csit tartalmazó és kibocsátó elemet vigyünk a lakásba, és jobban megnyíljunk a külvilág csije előtt.


Természet a négy fal között

Azért, hogy több természetes csi legyen az otthonodban tulajdonképpen több szobanövényt és friss virágot, továbbá friss levegőt és napfényt kell beengedned. Megoldás lehet a fa alkalmazása is, mivel ez is tartalmaz némi élő csit.

 

Teendők

1. Nevelj minél több szobanövényt! Igyekez több fajtából is beszerezni virágokat, és hozz létre kis kerteket oly módon, hogy egy nagyobb kaspóba többféle növényt telepítesz. Ha különösen merészek vagyunk, akár egy kis beltéri sziklakert kialakításával is megpróbálkozhatunk. Ne feledd, hogy a szokványos szobanövényeken kívül futónövényeket és lecsüngő növényeket is telepíthetsz, hogy minél jobban kihasználd a rendelkezésre álló teret.

2. Szellőztess gyakran! Takarítás közben mindenképpen nyiss ablakot, hogy hatékonyabban elkeveredjen a lakásban szunnyadó csi a beáramló friss energiával.

3. Tegyed lehetővé, hogy minél több napfény jusson az otthonodba! Ez keletre vagy nyugatra néző ablakokkal könnyen megvalósítható, mert ezekben az irányokban a nap alacsonyan jár, így könnyen besüt a szobába.

4. Ahol csak lehetséges, használj csupasz fabútorokat, hogy minél több élő csi legyen a bútorokban és a fafelületekben. Ha a fa védelemre szorul, természetes viaszt használjunk a mesterséges fénymáz vagy lakk helyett, mert ezek az anyagok a fán megtapadva akadályozzák a csi könnyed áramlását.

 

Növények



Tárgyak: bármilyen szobanövény.
Előnyök: élő csivel tölti meg a teret, csökkenti a lég- és a zajszennyezést.
Használat: tartsunk minél több élő növényt az otthonunkban.

Minden elő teremtény sok természeti csit hoz az otthonunkba. Az egyik legjobb módszer erre a szobanövények telepítése. Mivel a modern épületekben a szigetelő anyagok és a műanyagok gátolják az energiaáramlást, és gyakran lép fel csihiány, ez igazán fontos. Ideális esetben többféle növényt gondozzunk otthon.

Általánosságban az mondható el a növényekről, hogy fa csit hordoznak, és ha egészségesek, bármelyik szobában elhelyezhetők. Ha a parkettán már nincs elég hely, használjunk futónövényeket, és tegyük őket polcokra vagy a falra.

Tudtad?

A sarkokban, ahol valószínűleg pang a csi, tartsunk csúcsos levelű növényeket. A térbe benyúló élek elé bokros növényeket helyezzünk, ezek ugyanis lassítják és nyugtatják az él által létrehozott örvénylő, gyors csit. A fürdőszobánkban minél több növényt gondozzunk, mivel ezek fa minősége felszívja a felesleges víz csit.

 

Virágok

Tárgyak: vágottvirág-kompozíciók, virágzó növények.
Előnyök: a tér hangulatát változtatja meg, és élő csit hoz a lakásba.
Használat: helyezzünk friss virágokat azokba a szobákba, ahol aktívabbá szeretnénk tenni a csit.

A virágok amellett, hogy színt visznek az otthonunkba, élő csivel is feltöltik. Jelenlétük a színük miatt igen erőteljes. A szoba hangulatát pusztán az ott található virágkompozíció cseréjével is módosíthatjuk. Az élénkebb színek élénkebb jang légkört teremtenek, a halvány színek pedig nyugodtabb, jin jelleget.

A virágok leginkább a színük és az arányuk  által képviselt csit sugározzák. Mivel a virágok élő csit bocsátanak ki, naponta cseréljük a vizüket, és szabaduljunk meg a hervadó, fonnyadó szálaktól. A virágok locsolásával hasonló eredményt érünk el, csak éppen a hatás lesz tartósabb.

 

Tudtad?

A váza is módosíthatja a szoba energiáját. A fém csi fokozásához fémből készült, gömbölyű peremű virágcserepeket; a fa csit magas, fából készült virágtartókkal, a tűz csit háromszög alakú kaspókkal, a föld csit alacsony kerámiakaspókkal erősíthetjük.

A szexuális és szerelmi életedet is jobbá teheted, ha fémvázába helyezel rózsaszín virágokat. Mert ez segít bevonzani a játékosabb nyugati csit. A hálószobánk nyugati része ugyanis remek hely az erotikus fantáziák szabadon engedésére is.


 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL