KÖZÉRZET

Testünk apró jelzései

Szerző:
Szabó Anna
Szervezetünk folyamatosan küld felénk jelzéseket egészségi állapotunkról. Ezek az apró figyelmeztetések segíthetnek bennünket egészségünk megőrzésében, éppen azért fontos időben felismernünk őket.
Elsőként vessünk egy pillantást kéz,- és lábkörmeinkre, ezáltal ugyanis általános képet nyerhetünk egészségi állapotunkról. Bármilyen apró elváltozás vitamin, illetve ásványianyag hiányra utalhat.

Amennyiben körmünkön akár függőleges, akár vízszintes irányban kiemelkedéseket tapasztalunk, ez cink hiányt jelezhet. A cink számos fontos folyamatban vesz részt úgy, mint sebgyógyulás, illetve a bőr egészségének megőrzése, így szervezetünk számára nélkülözhetetlen.

A körmökön jelentkező fehér foltok kalcium hiányt jeleznek. Mivel a kalcium elengedhetetlenül fontos a csontok és a fogak egészségének megőrzéséhez, így igyekezzünk mielőbb gondoskodni pótlásáról.

A cink pótlásáról gondoskodhatunk pulyka, csirke, bab, csicseriborsó, joghurt, barna rizs és teljes kiőrlésű kenyér fogyasztásával. Kalciumban gazdag tápanyagforrás a tej, joghurt, sajt, brokkoli, tofu és mogyoró.


A fejtetőn tapasztalható, vagy akár a ruhánkon, vagy hajunkat végigsimítva kezünkben folyamatosan jelentkező hajveszteség a fokozott stressz eredménye. A mentális stressz, vagy a fokozott munkahelyi nyomás gyakran ölt alakot elhullajtott hajszálaink képében.

Természetesen ez esetben nem a haj, sokkal inkább a probléma gyökerét, vagyis magát a stresszt kell kezelnünk. Ebben kérhetjük szakember segítségét is. Célunk egy olyan napirend megtervezése kell legyen, mely elegendő időt biztosít számunkra rendszeres mozgás végzésére, pihentető alvásra, egészséges táplálkozásra. Ezzel egy időben gyakoroljuk a pozitív gondolkodást, s próbáljunk meg ne kizárólag munkánkra fókuszálni.


A szemek környékén jeletkező apró fehér foltok, vagy másnéven miliák olyan kis, fehér, vagy sárgás cisztikus csomók a bőr felszíne alatt, amit a zsírmirigyek eldugulása által okozott zsír felgyülemlés okoz.
Semmilyen módon ne próbáljuk meg eltávolítani őket, ez ugyanis sebhelyek kialakulását, vagy fertőzést idézhetne elő.
Kezelésükhöz kérjük kozmetikus segítségét.


Nyelvünk normál állapotában tiszta és nedves felületű. Amennyiben elszíneződéseket látunk rajta, vagy száraznak érezzük, minden bizonnyal kevés folyadékot fogyasztunk. A dehidratáció másik árulkodó jele a vizelet színe. (minél világosabb, annál biztosabb, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztunk.)

Szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás, s az elvesztett mennyiség pótlása. Egy nap folyamán fél liter folyadékot vesztünk, csak légzés során. Törekedjünk rá, hogy megközelítőleg napi két liternek megfelelő folyadékot vegyünk magunkhoz.


Szintén intő jel lehet a fokozott vizelet ürítés. A különösen az éjszakai órákban gyakorta jelentkező tünet akár cukorbetegséget is jelezhet. Amennyiben tehát igazak ránk a fent leírtak, feltétlenül keressük fel háziorvosunkat, ugyanis a kezeletlen cukorbetegség számos életveszélyes szövődmény forrása lehet.
Kezeinket és lábainkat hidegnek érezhetjük, ha testünkben nem megfelelő a keringés. Egyéb tüneteink lehetnek visszértágulat, mellkasi,- és lábfájdalmak, romló látás. A keringési elégtelenség különösen gyakori 50 év felettiek, erős dohányosok és alkohol fogyasztók és túlsúlyosok körében.

Természetesen a probléma kezelése is ebből adódik. Az erős dohányosok számára a leszokás, a túlzott mértékben alkoholt fogyasztók számára az alkohol mennyiségének csökkentése, a túlsúlyosok számára pedig a felesleges kilóktól való megszabadulás hozhat javulást.


A hír alapjául a "The body's warning signs" cikk szolgált.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL