SZÉPSÉG

Éjszakai kényeztetés - a szépség záloga

Szerző:
Szabó Anna
A szépítő alvásról már mindannyian sokat hallottunk. És bár a megfelelő mennyiségű alvás már magában is őrzi szépségünket, nem árt, ha kihasználjuk ezt az időt arra is, hogy segítsünk testünknek regenerálódni, feltöltődni, hogy reggel újra ragyogjunk!
Esti fürdés

A fürdés több funkcióval is bír, ha este teszed. Egyrészt megnyugtat – jól fogsz aludni, ami máris fél siker! Másrészt átmelegít, ez ősszel és télen, különösen jó érzés. Harmadrészt ápolhatod vele a bőröd – de ezt csak akkor, ha betartasz néhány alapvető szabályt! Ha esti fürdéshez készülődsz, a legjobb, ha a levendulához nyúlsz segítségért! Ez a növény, és illóolaja nyugtat, ápolja a bőrt, és még jó illata is van. Szerencsére ma már több olyan habfürdőt is vehetsz, amiben levendulaolaj van, de akár te is beleteheted a fürdővizedbe.


Kézápolás

A kezed az, amin először, és a legnehzebben álcázhatóa mutatkoznak az öregedés jelei. Nem is csoda, sokkal kevesebb faggyúmirigyet tartalmaz, mint más testrészeid, és nagy igénybevételnek van kitéve. Azon túl, hogy mindig oda kell rá figyelned (hordj kesztyűt, ha hideg van és fúj a szél, igyekezz kézkímélő tisztítószereket választani, és ne feledd a gumikesztyűt, gyakran kend ápoló kézkrémmel), jó, ha az esti rituáléban is odafigyelsz rá! Ma már választhatsz kifejezetten éjszakai kézkrémeket is, melyek nem olyan könnyen szívódnak fel, viszont intenzívebben ápolják a bőrödet. És ott van nagyanyáink trükkje is: kend be vastagon a kezed kézkrémmel, és húzz rá egy pamutkesztyűt éjszakára! Az eredmény magáért beszél majd!


Éjszakai önbarnítás

Az egészséges bőr napbarnította. Annyira megszoktuk ezt a sztereotípiát, hogy nagyon nehezen lépünk túl rajta, pedig tudjuk: a napozás egyáltalán nem egészséges. Ha mégis barna szeretnél lenni, akkor hallgass a bőrgyógyászokra: felejtsd el a napot és a szoláriumot, és válaszd az önbarnítókat. Egy éjszaka alatt szép hatást érhetsz el, csak arra figyelj, hogy használatuk előtt mindig radírozd le a bőröd és figyelj arra, hogy egyenletesen kend fel a krémet, legalább fél órával lefekvés előtt, hogy legyen ideje beszívódni!


Nyakápolás

Erről a testrészünkről hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig igen kényes pontról van szó! Különösen ősszel és télen, amikor sálat, garbót hordunk, nagy megterhelésnek tesszük ki ezt a vékony bőrfelületet. Sose hagyd ki az éjszakai krémezésből! És ez nem is elég: mindig figyelj oda, milyen párnán alszol: a begörcsölt izmok a szépségnek is ártanak!


Lábápolás

A másik olyan testrész, ahol nagyon kevés faggyúmirigy található a lábfej. A lábápolás is legyen az esti szokásaid része – éjjel fel tudja szívni a bőr a tápláló anyagokat. Távolítsd el a száraz bőrt, és kend be alaposan a lábfejed zsíros krémmel. Legjobb, ha speciálisan erre kifejlesztett krémet használsz, ide tényleg nem elég a testápolód. Ha igazi puhaságra vágysz, vesd be a kézhez javasolt trükköt: a vastag réteg krémre húzz éjszakára egy pamutzoknit!


A száraz bőr ellen

Nem csak kozmetikumokkal kell megőrizned bőröd szépségét: a hálószobádban legyen kellően párás a levegő. Ha nem az, párologtass! Ha a vízbe illóolajokat is teszel, szebbek lesznek álmaid, és fertőtleníted is a levegőt: így biztosabb a megfelelő hidratálás!
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL