GASZTRO

Hirtelen sült bulgur padlizsánnal

Szerző:
Szabó Anna
Keleti ízvilágot megidéző étel, méghozzá a legfinomabb rákapatós fajtából. Ha gyakori vendége vagy a görög és török éttermeknek, és ott sem a megszokottnál ragasz le, ezt nagyon fogod szeretni!

Hozzávalók:

200 g tört búza
1 padlizsán
60 g feta sajt (elhagyható!)
1 ek olívaolaj
2 dl víz
1 ek apróra vágott friss koriander
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Meghámozzuk és nagy kockákra vágjuk a padlizsánt. Szűrőbe tesszük, enyhén megsózzuk, és 30 percig hagyjuk csepegni. Alaposan leöblítjük, megszárítjuk. A feta sajtot vékony szeletekre vágjuk.

2. Olajat hevítünk tapadásmentes bevonatú, mély serpenyőben, beletesszük a padlizsánkockákat, és 5 percig pároljuk, míg megpuhulnak, időnként megkeverjük. Szűrőkanállal kiszedjük, papírtörlőn megszárítjuk.

3. Papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, beleöntjük a tört búzát és a vizet, sózzuk és borsozzuk. Lefedjük, és 5 percig kis lángon főzzük.

4. Visszatesszük a padlizsánt a serpenyőbe, összekeverjük a búzával, és ha kell, utánafűszerezzük. Lefedve még 2-3 percig főzzük kis lángon, hogy jól átmelegedjen az étel.

5. A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a feta sajtot, elkeverjük. Néhány percig hagyjuk állni, megszórjuk korianderrel, és tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL