200 g tört búza
1 padlizsán
60 g feta sajt (elhagyható!)
1 ek olívaolaj
2 dl víz
1 ek apróra vágott friss koriander
Só és őrölt bors
1. Meghámozzuk és nagy kockákra vágjuk a padlizsánt. Szűrőbe tesszük, enyhén megsózzuk, és 30 percig hagyjuk csepegni. Alaposan leöblítjük, megszárítjuk. A feta sajtot vékony szeletekre vágjuk.
2. Olajat hevítünk tapadásmentes bevonatú, mély serpenyőben, beletesszük a padlizsánkockákat, és 5 percig pároljuk, míg megpuhulnak, időnként megkeverjük. Szűrőkanállal kiszedjük, papírtörlőn megszárítjuk.
3. Papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, beleöntjük a tört búzát és a vizet, sózzuk és borsozzuk. Lefedjük, és 5 percig kis lángon főzzük.
4. Visszatesszük a padlizsánt a serpenyőbe, összekeverjük a búzával, és ha kell, utánafűszerezzük. Lefedve még 2-3 percig főzzük kis lángon, hogy jól átmelegedjen az étel.
5. A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a feta sajtot, elkeverjük. Néhány percig hagyjuk állni, megszórjuk korianderrel, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK