REJTÉLY-MISZTIKA

Hogyan lesz egy hely kísértetjárta?

Szerző:
Szabó Anna
Mindnyájan tudjuk, hogy léteznek kísértetjárta helyek. A gerincünkön végigfutó borzongás, a rettegés, és a hirtelen lehűlő hőmérséklet mind-mind fizikai jelei annak, hogy éppen egy kísértetjárta helyen vagyunk. De mitől válik egy hely ilyenné?

 

Néhány híres kíséretjárta helynek vannak jól ismert kísértetlakói, akiknek terjedelmes történeteik vannak arról, hogy miért időznek egy bizonyos helyen – mint például az az ember, akit tévedésből kínoztak halálra, vagy az, akit elárult egy kedves barát, vagy egy szerető, ami aztán halállal végződött. Sok helyszín természetes módon vonzza a szellemeket, egyszerűen azon oknál fogva, hogy börtönökről, ódon hotelekről és természetesen temetőkről van szó, és az elhunyt kedvenc kísértőhelyei, aki még nem tudott eltávozni a túlvilágra. Mégis, általában a legtöbb ilyen helynek nincs olyan specifikus története, vagy csak egy egyszerű ház a helyszín. Honnan jönnek ezek a szellemek, és a legfontosabb, hogyan jutnak bizonyos helyekre, ahol az élőket kísértik?


A szürke árnyalatai


Minden egyes személy egyedülálló a saját személyiségében, tapasztalatában és sok más egyéb tényezőben. Ezért az elhunyt ember energia lenyomata (a lelke vagy szelleme) megőrzi ezeket a speciális tényezőket, ha képtelen továbblépni halála után. Ezek az egyedi vonások azt jelentik, hogy az egyes történetek az egyes szellemekhez kapcsolódnak és ezért különböznek a kísértési helyek. Sok különböző tényező létezik, mely magyarázatot adhat arra, hogyan lett egy hely kísértetjárta. Sok különböző faktor van, melyek megmagyarázzák, hogyan lesz egy hely kísértetjárta, hiszen az emberek számos szinten különböznek. Ne gondoljuk azt, hogy a különböző helyek ugyanazon oknál fogva vannak kísértve, hiszen különféle lelkek kísértik, és a különböző embereknek más-más története volt.


Általános tényezők


Még ha nincs is háttere egy kísértetjelenségnek, attól még lehet ugyanolyan, mint a másik, néhány közös témával, ami a legtöbb helyen felbukkan. Egy helyen az épület vagy a környék története mindig elsődleges tényező. Egy ódon, régi helyen érthető, hogy hosszú története van az emberi szokásoknak, ezáltal nagyobb az esély arra, hogy egyszer kísértetjárta lesz, mint egy olyan terület, ahol csak nem régen vert tanyát az emberiség. Ez abból következik, hogy egy „régebbi helyen” több rossz dolog esett meg az ott élőkkel.

A rossz dolgok, vagy helyzetek csak növelik annak az esélyét, hogy egy hely kísértetjárta lesz, ezzel ellentétben, azok a lelkek, akiket nem ért szerencsétlenség, általában simán át tudnak kelni a túlvilágra. A többiek, akikkel kellemetlen események történtek, jobban kötődnek ehhez a világhoz, amíg nem kapnak valamilyen igazságszolgáltatást, vagy egyszerűen csak valakinek el nem mondják a személyes, szomorú történetüket. Erőszakos halál, kegyetlenség és durva bánásmód a legkiemelkedőbb esemény, mely egy szellemet a földi birodalomban tart.

Mégis, más események, mint a boldogtalan élet, árulás és csalódás, betegségek sorozata is negatív szituációnak számít, mely a szellemet maradásra kényszeríti még a halála után is. Ezek a jellemzők mind beleivódnak a helyszínbe, a falakba, vagy a talajba, és egyfajta szellem energiát vagy lenyomatot hagynak. Különösen a csaták helyszínei lehetnek olyan helyek, ahol pont a vér ivódott bele a talajba, létrehozva ezzel egy spirituális maradványt, ahol nyugtalan kísértetlények manifesztálódnak, és tartózkodnak a helyszínen, és az épületekben, vagy házakban, melyek később épültek a történelmi véráztatta helyeken.


Az emberi kín és szenvedés a legnagyobb tényező, mely meghatározza, hogy egy hely kísértetjárta lesz vagy sem. Sok lélek kísért olyan helyeken, ahol úgy gondolják, hogy a saját személyes szenvedésük a legjelentősebb, de esetenként olyan helyeken is megfordulhatnak, ahol általános szenvedés és kín volt a jellemző, mely valaha az életük része volt. Alapjában véve azonban a szellemek olyan helyen jelennek meg, ahol még emberi alakjukban éltek.

De miért?


Sok szellemvadász azt gondolja, hogy a szellemek az erős negatív érzésekkel teli helyeken szeretnek kísérteni, hogy elmondhassák a hely történetét az ott élőknek, hiszen ezek a helyszínek egykor az ő szenvedéseiknek forrása volt. Ezek a lelkek profin tudják, hogy egy szellem zajokat kelt, vagy mozog annak érdekében, hogy jelenlétét észrevegyék az ott élők. A legtöbb kísértet megpróbálja magát abban a formában megmutatni, amilyen életében volt, hogy az élőket befolyásolják az élénk emlékek, melyek a fizikai síkon tartják őket.

Régi önmaguk (mind az áttetsző megjelenés, mind a cselekedetek és a viselkedés) általában egy módszer arra, hogy másokkal tudassák, hogy kik is voltak ők valaha, így próbálják az ott élőket rávezetni arra, hogy kinyomozzák a lélek személyes múltját, mivel jelenlétük azt mutatja, hogy életük nem volt éppen átlagosnak mondható, és lehet, hogy a haláluk sem. Az arra irányuló vágy, hogy az élők megtudják múltjuk nehézségeit, és egyedi problémáikat, azt jelenti, hogy a szellem tényleg fel akarja fedni magát, függetlenül attól, hogy az adott személy, aki előtt megjelenik, milyen korú, életmódúak, és hisz-e a szellemekben, vagy sem.


Az emberlakta házak elkerülése


Néhány élénk kísértetjárás példázza, hogy az emberek többsége könnyen tud akaratán kívül szellemet idézni egy kísértetjárta házban. Otthonunk a szívünk, a biztonságos menedékünk az életben, ezért ha van egy mérges vagy izgatott spirituális lény, aki behatol a privát szféránkba, nyilván nagyon megijeszt és megfélemlít bárkit.

Az a tény, hogy nagyon ijesztő, ráadásul sokkoló is hallani egy kísértetházról, már elég ahhoz, hogy valakinek eszébe jussanak a kelletlen dolgok a szellemekkel kapcsolatban. Mégis, tisztán a számok azt mutatják, hogy a szellemek valójában elkerülik az emberi otthonokat. Ennek egyik oka, hogy nagyon sok energiára van szükségük ahhoz, hogy materializálódjanak, ám az emberlakta házakban nincs elég energia a manifesztálódáshoz. Nagyobb helyek nagyobb tömegeket vonzanak (szállodák, múzeumok, templomok, hajók, vagy klubok) több érzelmi energiát tartalmaznak a szellemek számára, mely jobb választás számukra, mint az emberi otthon.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 Forrás: Paranormal Haze

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL