FOGYÓKÚRA

Súlyfogyatkozás egy hétvége alatt

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbben - elhatározásunk ellenére - a hétvégén nem fogyunk, hanem hízunk. Hétfőn pedig dühösek vagyunk a felszedett kilók miatt. Gyors fogyókúránk segítségével két és fél nap alatt két kilót adhatsz le - persze éhezés nélkül. Próbáld ki!

 


Péntek délután

 


Séta
Fél órát sétálj a friss levegőn. Akár a munkahelyedről hazafelé, akár a parkban – mindegy. A lényeg, hogy kicsit mozgasd át a tagjaidat.


Vacsora

Apríts fel egy vastag szelet ananászt, három szál zellert zöldjével együtt, egy almát és egy csokor újhagymát. Egy pohár joghurtot, egy evőkanál tökmagot és kevés zsázsát pürésíts, majd öntsd a salátatálra. 


Ital
Igyál meg egy pohárnyi sovány tejet frissen reszelt szerecsendióval.



 


Szombat


Ébredés után maradj az ágyban, és nyújtózkodj egy nagyot. Így javíthatod a vérkeringésedet. 

Ital
Pohárnyi ásványvízbe tegyél három evőkanálnyi almaecetet, és azonnal idd meg - serkenti az anyagcserét. 

Reggeli
Három-három evőkanál csíráztatott búzaszemet (előző este áztasd vízbe) és kukoricapelyhet meg fél csomag mélyhűtött málnát keverj össze maréknyi kockára vágott ananásszal, egy kivivel és pohárnyi joghurttal. 

Alakformálás


Feszes mell:

tölts meg vízzel két műanyag ásványvizes flakont, egyet-egyet fogj a kezedbe, nyújtsd ki a karodat, majd vezesd oldalra - közben számolj tízig, majd húzd vissza a mellkas elé. Tízszer ismételd. 

Lapos has: ülj le egy székre, és fogd meg a szélét. Lábaidat emeld fel, nyújtsd ki, tíz másodpercig maradj így, utána ismét húzd be. Hússzor végezd el a gyakorlatot. 


Tízórai
Negyed liter írót pürésíts fél csomag mélyhűtött málnával, maroknyi zellerlevéllel és egy citrom levével. 

Ebéd
Vágj vékony csíkokra egy kis fekete retket és egy csokor újhagymát. Teáskanálnyi olívaolajban oldalanként két percig süss tíz dkg csirkemellfilét, csomagold alufóliába, hagyd három percig állni, majd szeld csíkokra. A húslét keverd össze két evőkanálnyi szójaszósszal, fél citrom levével, egy zúzott fokhagymával, darabka finomra reszelt gyömbérrel és borssal. A húst a fűszeres mártással és a hagymás retekkel tedd tányérra. 

Úszás
Félórányi úszás segít a salaktalanításban és a zsírleépítésben. 


Uzsonna
Egy szelet friss ananászt, fél citrom levét, öt bazsalikomlevélkét és egy dl ásványvizet pürésíts, majd jégkockával idd meg. Utána egyél meg egy tál salátát: kis hámozott sárgarépát és negyed uborkát keverj össze egy szem gerezdekre vágott almával, adj hozzá teáskanalnyi citromlevet, borsot, és öntsd rá adagnyi jégsalátára. 

Délutáni torna 
Feszessé és formássá teheted fenekedet, ha összehúzod, számolsz tízig, majd lazítasz (legalább ötvenszer). 

Vacsora
Egy héjában főtt krumplit hosszában vágj felbe, tegyél rá egy-egy szelet camembert sajtot, ízlés szerint borsozd meg, majd grillsütőben süsd át. Öt dkg füstölt sonkával és fel karikákra szelt zöldpaprikával díszítsd. 

Jóga


Ezek a gyakorlatok fokozzák a pajzsmirigy működését, és segítik elégetni a zsírt. 


1. Ülj a sarkadra, fejedet hajtsd előre, majd körülbelül öt percig az orrodon keresztül végezz nyugodt hasi légzést.

2. Feküdj hanyatt, kezeidet vállmagasságban oldalt támaszd meg, majd a fenekedet emeld meg úgy, hogy egyenesen térdelj. De a fejed maradjon a földön! Tarts ki két percig.

3. Lazán feküdj a talajra, és néhány perc múlva lábaiddal csinálj gyertyát. Ezután próbáld meg a lábakat a fejed mögé tenni. Ha nem megy, ne erőltesd! Csak addig vidd hátra a lábaidat, ameddig úgy érzed, hogy nem jár különösebb megerőltetéssel.



Vasárnap



Kezdd a napot hideg zuhannyal - feszessé teszi a bőrt, és élénkíti a vérkeringést.

Ital
Lásd szombat. 

Reggeli
Keverj össze tíz dkg zsírszegény sajtot két evőkanálnyi tejföllel, kevés citromlével, és ízlés szerinti mennyiségű, apróra vágott lilahagymával. Kend két szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérre; az egyikre tegyél almát, a másikra pedig narancsot. 

Biciklitúra
Reggeli után kerekezz jó fél órát – akár a szabadban, akár otthon, ha van szobabiciklid. De végső esetben az is jó, ha lefekszel a földre hanyatt, és a lábaiddal végzel bicikliző mozdulatokat.


Tízórai
Két evőkanálnyi zöld tealevélre önts 3/8 liter vizet, hagyd négy percig állni, majd adj hozzá fél teáskanalnyi őrölt gyömbért, egy vérnarancs levét és késhegynyi borsot.


Alakformálás

A következő gyakorlatok javítják a testtartást, és frissítő hatásúak.

1. Hosszában hajts félbe egy törülközőt, vedd mindkét kezedbe, tedd a fejed mögé, majd nyomd előre. Közben próbáld meg a fejedet hátrafelé mozgatni.

2. Fektesd a törülközőt a homlokodra, és húzd a kezeiddel hátra. Közben próbálkozz a fejeddel előre hajolni, hogy ellen tudj tartani.


Ebéd
25 dkg spárgát szeletelj fel vékonyan tíz dkg gombával együtt, majd csepegtess rá fél citrom levét. Egy frissen felkockázott paprikát és gerezd fokhagymát párolj meg evőkanálnyi olajban, adj hozzá tíz dkg tonhalat, majd süsd két percig. Tegyél rá kevés citromlevet és ecetet, keverd össze a spárgával meg a gombával. Díszítsd fél csokor petrezselyemmel. 

Délutáni torna 
Feküdj a talajra, majd lassan ülj fel. Közben a karodat nyújtsd előre. Emelkedj csigolyáról csigolyára, és ugyanilyen lassan feküdj vissza. Tízszer ismételd!

Vacsora
Harminc dkg mélyhűtött borsó kétharmadát főzd puhára fél liter húslevesben (kockából), pürésítsd, majd add hozzá a maradék borsót, és ízesítsd frissen reszelt szerecsendióval. Öt dkg füstölt sonkát és fél kemény tojást kockázz fel, majd add hozzá. 

Esti jutalom
Szeletelj fel egy almát és tíz dkg sajtot, öntsd le fél vérnarancs levével, majd ízlés szerint borsozd.

Sok sikert!

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL